فهرست مطالب
استرالیا در قاره اقیانوسیه واقع شده است. جغرافیای استرالیا به دلیل دوری و غیر قابل دسترس بودن از دیگر قاره منحصر به فرد است. فرهنگ استرالیا بیشتر به فرهنگ انگلیسی ها و کشورهای غربی نزدیک است. اقتصاد استرالیا در زمینه تولیدات کشاورزی و در بخش صنایع بسیار موفق ظاهر شد است. ودر آخر تاریخ استرالیا بررسی میشود.
در حال حاضر آژانس شمیران گشت ارائه خدمات درباره کشور استرالیا ندارد لطفا تماس نگیرید
استرالیا
اگر شما قصد سفر به استرالیا را یا قصد اقامت و تحصیل در این کشور دارید و میخواهید ویزای استرالیا دریافت کنید کافی است به سایت ما wisa.ir ما مراجعه کرده و فرم ویزای استرالیا تکمیل نمایید. تا اسرع وقت به اوامر شما رسیدگی شود.
جزیره ای بزرگ در اقیانوسیه و در نیم کره جنوبی واقع شده است و از لحاظ تاریخی قدیمی ترین خشکی جهان به حساب می آید. که به دلیل جغرافیای آن اقیانوس آرام جنوبی را از اقیانوس هند جدا می کند. سرزمین اصلی از شمال تا جنوب ۳۱۳۴ و از شرق به غرب۳۷۸۲ کیلومتر درازا دارد. مساحت این کشور ۷۶۹۲۳۰۰ کیلومتر مربع است.
مساحت آن ۲ برابر هند و پاکستان و ۴/۶ برابر خاک ایران و تقریباً برابر وسعت آمریکا است. در کناره های غربی این کشور تپه های دریایی گریت باریر ریف به طول ۲ هزار کیلومتر ادامه داشته، که این تپه های دریایی تقریباً ۲۰۷ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد. که شامل زیستگاههای دریای و تپه های مرجانی گوناگون با بسیاری از آبزیان کمیاب است.
جغرافیای استرالیا
دور تا دور استرالیا را آب فراگرفته است از شمال به دریای ارافورا و دریای تیمور، ازشمال شرقی به دریای مرجان، از شرق به دریای تاسمان و اقیانوس آرام جنوبی، از غرب و جنوب غربی به اقیانوس هند و از جنوب به اقیانوس منجمد جنوبی ختم می شود. از نظر ناهمواری ها این کشور مسطح ترین قاره جهان به شمار می آید.
در بخش های داخلی و مرکزی این کشور رودها و چشمه های اندکی وجود دارد. رودخانه مواری و شعبه های آن، رود دارلینگ، مارامبیدچی، لاخلان و گولبرن بزرگترین و مهم ترین شبکه های آبی کشور را تشکیل می دهند.
آب های زیر زمینی تقریباً در همه جای کشور یافت می شود. که بیشتر آنها در کوینزلند و ویلزجنوبی نو قرار دارد. بخش کشاورزی حدود ۷۴ درصد از کل آبها را برای آبیاری مصرف می کند. ۸ درصد آبها برای آشامیدن مردم محلی و دامها و ۱۸ درصد آن صرف شهرها و صنعت می شود.
از آنجا این قاره از دیگر قاره ها جدا افتاده و با آنها ارتباطی نداشته، برخی گیاهان و جانوران در آن وجود دارد که در دیگر جاها یافت نمی شود. این کشور دارای ۵۵۰ گونه اکالیپتوس و ۶۰۰ گونه آکاسیا است. در مناطق جنگلی کشور همزیستی درختان جنگل های بارانی با درختان سخت چوب جنگلی جالب است.
جغرافیای استرالیا (گونه های جانوری بومی)
دارای گونه های جانوری است که در هیچ نقطه دنیا یافت نمی شوند. نیمی از جانوران آن را کیسه داران نظیر کانگرو تشکیل می دهند. ۲۳۰ گونه جانور بومی پستاندار (کوالا، ومبت و…)، ۲۳۰ گونه سوسمار، ۱۴۰ گونه مار، ۱۲ گونه لاکپشت است. همچنین استرالیا دارای ۷۰۰ گونه پرنده است. که ۵۳۰ گونه آن کاملاً بومی کشور هستند.
این سرزمین در کل مرتفع نمی باشد. در بخش های شمال دارای آب و هوای گرمسیری، در قسمت های جنوبی آب و هوا معتدل است. با این سرتاسر این سرزمین با آب محاصره شده، خشک ترین قاره جهان محسوب می شود. از نظر دمایی، آب و هوای آن بشدت گرم و یا بشدت سرد نیست. سردترین قسمت کرانه های جنوب شرقی آن است.
میانگین درجه هوا در شمال ۲۷ درجه و در جنوب ۱۳ درجه است. چون این کشور در نیم کره جنوبی واقع شده است. هنگامی که ماه های مارس و ژانویه در نیمکره شمالی زمستان است. در نیم کره و از جمله استرالیا تابستان است. میزان بارندگی سالیانه ۴۶۵ میلیمتر است. که ازین رو کم ترین میزان بارندگی در میان دیگر قاره های جهان دارد.
پایتخت آن شهر کانبرا است که در بخش جنوب شرقی این کشور و در میان ایالت ویلز جنوبی نو قرار دارد. شهر سیدنی، بزرگترین شهر و بندر استرالیا و مرکز امور مالی و خبرگزاری ها و قدیمی ترین شهر این کشور است. که در کنار اقیانوس آرام قرار دارد. ملبورن هم مرکز صنایع غذایی، نفت و پالاشگاه وکشتی سازی می باشد. بندر پرت، بندر مهم این کشور در اقیانوس هند می باشد.
جغرافیای استرالیا (شهر کانبرا)
جمعیت: بر اساس آخرین آمار منتشر شده جمعیت آن ۲۴/۱۳۳ میلیون نفر است. نرخ رشد جمعیت ۱٫۴ درصد و امید به زندگی ۸۲ سال است. این کشور از نظر جمعیتی سه بخش غیر مسکونی، اسکان پراکنده و بخش دیگه پرجمعیت است.
نژاد: تا قبل از ورود اروپائیان تنها ساکنان آن بومیانی بودند که در حدود ۱۲ هزار سال پیش از جزیره های جنوب شرقی آسیا وارد این سرزمین شدند. ۹۱ درصد از جمعیت آن را اروپائیان تشکیل می دهند. بسیاری از آنها ایرلندی و انگلستانی هستند ولی مهاجرانی اهل ایتالیا، هلند، یونان، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی بین آنها نیز یافت می شود.
زبان: زبان رسمی کشور انگلیسی با گویش استرالیایی است. که برخی واژه های بومیان در آن وارد شده است. البته مهاجران غیر انگلیسی به زبان محلی خود در ملاقات یکدیگر استفاده می کنند.
دین: این کشور غیر مذهبی است و دین رسمی ندارد. بیشتر مسیحیت ارتودوکس طرفدار دارد. که مسلمان ۵/۱ درصد ازجمعیت آنرا تشکیل می دهند.
فرهنگ این کشور به ساختار جمعیتی و موقعیت جغرافیایی بستگی دارد. که فرهنگ و روال زندگی انگلیسی بیشتر رواج دارد. از ویژگی های مهم استرالیایی ها گوناگونی جمعیت آنها است که در اثر مهاجرت از بیش از یکصد کشور به وجود آمده است.
فرهنگ استرالیا
با این وجود استرالیایی ها به فرهنگ گوناگون یکدیگر بسیار اهمیت می دهند و همه آنها با هم در آرامش و با کمال احترام زندگی می کنند. نکته جالب توجه اینجاست که در عین حال که همه مردم حس تعلق به این کشور را دارند، هیچ شخصی در این کشور نگاه از بالا به پایین به شخص مهاجر ندارد چرا که اساس کشور بر مبنای مهاجرت بنا شده است.
در این میان بومی ها بیشترشان در شهرها زندگی می کنند و روال زندگی اروپایی در پیش گرفته اند. ولی هنوز جمعیت اندکی از آنها زندگی سنتی و قبیله ای را ترجیح می دهند. در سال ۱۹۸۰ کمیسیون امور بومیان به منظور توسعه اجتماعی و اقتصادی بومیان تشکیل شد. که دارای نمایندگانی است که به امور اقتصادی و اجتماعی آنها رسیدگی می کنند.
فرهنگ بومیان استرالیا دارای جشنها، آیین ها و افسانه ها، نگار گری ها، موسیقی و رقص می باشد. که دوباره بازیابی و زنده شده است. دفتر هنرهای بومی که بخشی از شورای استرالیا است. که برای پیشبرد هنرهای سنتی و امروزی آنها تشکیل شده است
فرهنگ اروپائیان استرالیا چندان تفاوتی با فرهنگ و هنر امروزی اروپا و آمریکا ندارد. و تقریباً دارای همان ارزش های غربی است . کلاً نمود و نمایی غربی دارد. با توجه به این که زبان رسمی کشور انگلیسی می باشد فرهنگ، هنر و ارزش های اجتماعی در چارچوب فرهنگ غرب قرار گرفته است.
فرهنگ استرالیا (جشن بالن ها)
در میان کشور های غربی زنان استرالیا اولین زنانی بودند که حق رأی دادن را به دست آوردند. که امروزه زنان در تمام امور فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نقش مهمی ایفا می کنند. حدود ۴۰ درصد از نیروی کار کشور را زنان تشکیل می دهند و بیشتر در بخش خدمات شاغل هستند.
این کشور پهناور دارای آب و هوایی متنوع و منابع معدنی فراوانی است. و با استعداد کشاورزی و بویژه دامپروری و جمعیتی اندک در مقایسه با دیگر کشور های مشابه توانسته است اقتصاد خود را شکوفا کند و در صحنه جهانی و بین المللی از نظر اقتصادی جایگاه خوبی داشته باشد.
در سال ۱۸۱۵ با کشف معادن طلا در این کشور باعث مهاجرت بسیار زیاد اروپائیان و بویژه انگلیسی ها به این سرزمین شد. و جمعیت آن به یکباره از سیصد هزار نفر به حدود یک میلیون نفر رسید. از سال ۱۳۶۱ اروپائیان به همه بخش های کشور نفوذ پیدا کردند. و به منابع معدنی دست یافتند و از پتانسیل کشاورزی و دامپروری بخوبی استفاده کردند.
اقتصاد استرالیا
بهره برداری از کانال سوئز نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد استرالیا داشته است. چون ازین آبراه مواد اولیه صادراتی به ویژه پشم و گوشت این سرزمین راحتر به بازارهای اروپایی می رسد. این کشور با داشتن منابع طبیعی فراوان و کشاورزی و دامپروری پویا باعث شده یکی از کشورهای ثروتمند دنیا به شمار بیاید.
کشاورزی و دامداری: فراورده های کشاورزی استرالیا علی رغم کاهش نیروی انسانی از سال ۱۹۵۰ تا اکنون رشد چشمگیری داشته است. که دلیل آن پیشرفتها در زمینه ی باروری خاک، پیشرفت چراگاه دام و مرتع داری و در زمینه غلات است. عامل های دیگر مکانیزه کردن کشت و کار کشاورزی و گسترش بازارهای فروش آنها بوده است.
مهم ترین تولیدات کشاورزی آن شامل: گندم، برنج، جو، ذرت،چاودار، سورغام، سیب زمینی، پنبه، دانه سویا، دانه آفتاب گردان، نیشکر و … است. فراورده های دامی آن عبارت اند از: گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت گوسفند و بره، گوشت مرغ و ماکیان، پشم مرغوب، پوست گاو، پوست گوسفند.
این کشور یکی از مهم ترین تولید کنندگان و صادر کنندگان فراورده های کشاورزی است و در جهان از نظر تولید پشم رتبه نخست را دارد. و نیز از صادرکنندگان مهم گندم و شکر در جهان می باشد.
اقتصاد استرالیا (استفاده از ماشین آلات پیشرفته کشاورزی)
منابع معدنی و انرژی: این کشور یکی از تولید کنندگان مهم مواد کانی و فلزی بوده و دارای منابع زغال سنگ سیاه و قهوه ای، آهن، نیکل، مس، بوکسیت، منگنز، اورانیوم، الماس، روی، طلا و نقره است. این کشور در تمام مواد معدنی اساسی بجز نفت خودکفا است. سنگ آهن، یکی از صادرات مهم در این بخش است.و یکی از بزرگترین تولید کنندگان طلا در جهان است.
صنایع: پالایشگاه ها این کشور درای ظرفیت بالا می باشد که علاوه بر تأمین نیاز داخلی، فراورده های مازاد تولید شده را به دیگر کشورها صادر می کنند. صنعت آهن و فولاد این کشور مهم ترین و بزرگترین صنعت استرالیا می باشد. که انواع ورق، سیم، حلقه فولادی، شمش، فولاد روکش دار و بی روکش و ریل راه آهن تولید می کند.
از دیگر صنایع مهم استرالیا می توان به : تولید پلاستیک و فراورده های شیمیایی، وسایل الکترونیکی، ماشین آلات، ابزار های دقیق و فنی، سیمان و پارچه اشاره کرد.
قانون اساسی این کشور در سال ۱۹۰۰ به تصویب رسید و در سال ۱۹۰۱ به اجرا درامد. و در طول سال های گذشته چندین بار اصلاحیه در آن صورت گرفت. قانون اساسی دارای ۱۲۸ بخش می باشد که چارچوب و روال کاری پارلمان، دولت، امور مالی و بازرگانی، قوه قضائیه و حدود اختیارات ایالت ها در آن مشخص شده است.
قانون اساسی ایالت ها و همچنین قانون اساسی فدرال و نهاد های اجرایی کشور از انگلستان ریشه گرفته اند. هر حزبی که در مجلس اکثریت اعضا را داشته باشد دولت را تشکیل می دهد. در پارلمان فدرال شمار نمایندگان مجلس باید حدود ۲ برابر نمایندگان سنا باشد.
مجلس نمایندگان دارای ۱۴۸ نماینده است. که این نمایندگان از رأی مسقیم مردم در حوزه انتخاب می شوند. که هر سه سال یکبار انتخابات مجلس نماینذگان برگزار می شود. مجلس سنا دارای ۷۶ سناتور است که هر ایالت ۱۲ نماینده دارد. که دوره آنها ۶ ساله است ولی نمایندگان سنا در مناطق شمالی و منطقه پایتخت هر ۳ سال انتخاب می شوند.
پارلمان استرالیا
لایحه های دولت را در هر یک از دو مجلس نمایندگان و سنا می توان مطرح کرد. لایحه های مربوط به امور مالی، درامد های عمومی و مالیاتها ابتدا باید در مجلس نمایندگان مطرح شوند. زیرا از اختیارات ویژه مجلس نمایندگان است. و در این زمینه مجلس سنا نمی تواند دخالت کند.
در رأس قوه قضائیه دادگاه عالی قرار دارد. که مقررات قضایی و قانون های مورد استفاده آن از سوی پارلمان فدرال تهیه و تنظیم می شود. در مجموع سیستم قضایی و دادگستری پیچیده است. که این روال از کشور انگلستان ریشه گرفته است.
در تاریخ استرالیا آمده است که بومیان استرالیا ۱۲ هزار سال تا حدود ۴۰ هزار سال پیش از جنوب شرقی آسیا وارد این سرزمین شده اند. در این دوران تاسمانیا و گینه نو به همدیگر متصل بودند و قاره ای به نام ساهول را تشکیل می دادند. و از آن زمان تا ۶ هزار سال پیش از میلاد مسیح، تاسمانیا و گینه نو در اثر بالاآمدن آب از یکدیگر جدا شدند.
همچنین بالا آمدن آب باعث شد فاصله خشکی های جنوب شرقی آسیا در اثر فرورفتن بعضی از خشکی ها از شمال استرالیا بیشتر شود. بومیان این سرزمین از طریق شکار و گرد آوری خوراکی روزگار می گذراندند. که ابتدا با کشاورزی و شهرنشینی آشنایی نداشتند. ولی بازرگانی و داد و ستد میان قبیله ها رواج داشت. تا اینکه اروپائیان در قرن ۱۸ میلادی به این سرزمین آمدند.
تاریخ استرالیا (جشن روز ملی)
کاپیتان کوک انگلیسی در سال ۱۷۷۰ در خلیج باتنی در نزدیکی سیدنی امروزی پیاده شد و تا سال ۱۷۶۸ یک مستعمره بنام ویلز جنوبی در استرالیا پدید آورد. در روز ۲۶ ژانویه سال ۱۷۸۸ میلادی نخستین مهاجران انگلیسی وارد سیدنی امروزی شدند. که این روز در استرالیا روز ملی به شمار می آید و همه ساله آن را جشن می گیرند.
ازین به بعدد مهاجران زیادی از دیگر کشور ها وارد این سرزمین شدند. در اثر این مهاجرت ها و همزمان سرمایه گذاری آنها در بخش های مختلف اقتصادی در زمینه کشاورزی و مرتع داری و استخراج معادن از جمله طلا رونق اقتصادی استرالیا به صورت چشمگیری افزایش داد.
روال اداری سیاسی و قضایی کشور بر پایه ارزش های بریتانیا استوار ساخت. که این روال همچنان ادامه دارد. این کشور در جنگ جهانی دوم ۶۰ هزار کشته داد که بیشتر آنها مربوط به نیروی هوایی آن بودند. که نیروهای این کشور به پشتیبانی از انگلستان علیه آلمان و اتریش وارد جنگ شدند.
آژانس مسافرتی شمیران گشت
تلفن تماس: ۲۶۲۰۶۳۵۷ ۲۶۲۰۶۴۷۹
آدرس آژانس : در گوگل بنویسید آژانس شمیران گشت
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد آرا: 20
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید
آژانس مسافرتی شمیران گشت، ارایه دهنده انواع خدمات مسافرتی گردشگری و جهانگردی