انگلیس از کشورهای صنعتی و توسعه یافته است. پایتخت انگلیس شهر لندن است. جغرافیای انگلیس به صورتی است که از طریق یک آبراه به اتحادیه اروپا متصل می شود.فرهنگ انگلیس با علم، هنر و ادبیات آمیخته شده است. اقتصاد انگلیس وابسته بخش خدمات و صنعت می باشد. و بخوبی در این بخش ها عمل کرده است.
لندن شهری با تاریخ پر فراز و نشیب، غنای معماری، مراسم فرهنگی و سیاست بین المللی، و تأثیر اقتصادی و دینی قابل توجه است. اینجا یک شهر چندملیتی با دیدگاه های آزاد در برابر همه شهروندان و بازدید کنندگان با قومیتهای مختلف است.اگر شما قصد سفر به انگلیس دارید و میخواهید ویزای انگلیس را دریافت کنید به سایت ما wisa.ir مراجعه کنید و فرم ویزای انگلیس را تکمیل نمایید.
کشور انگلیس
شما می توانید از غذای همه فرهنگ ها لذت ببرید، و برای تمام ذائقه ها انواع کافه ها و امکانات تفریحی وجود دارند. ویلیام شکسپیر در باره زادگاه خود می گوید «گذر عمر نمیتواند آن را پژمرده کند، و هیچ سنتی نمیتواند تنوع نامحدود آن را بگیرد». با این حال لندن بدون مشکل هم نیست. هزینه اولیه زندگی از غذا گرفته تا حمل و نقل و کرایه خانه در مقایسه با دیگر پایتخت ها، و البته دیگر شهرهای انگلستان، سر به فلک کشیده است،
با اینکه سیستم حمل و نقل جدید به نفع کاربران آن است، هنوز هم روزهایی وجود دارند که سفرها با علامت خرابی یا دیگر دلایل فرسودگی متوقف میشوند. فواصل طولانی بین بخشها بدان معناست که محلی ها (و بازدیدکنندگان) باید خود را برای رفت و آمدها با پیاده روی های طولانی در سطح شهر برای رسیدن به مقصد آماده کنند (زمان یک ساعت از محل کار به هر کجای دیگر در لندن کاملاً عالی به نظر میرسد).
مجمع الجزایر انگلستان با وسعت ۱۳۰۳۹۶ کیلومتر مربع در نیمکره شمالی و در غرب قاره اروپا قرار دارد. و توسط دریای مانش از اروپا جدا شده است. نصف النهار گرینویچ که به عنوان نصف النهار مبدا برای اندازه گیری طول جغرافیایی به کار می رود از رصدخانه گرینویچ واقع در ۸ کیلومتری لندن و در ساحل جنوبی رودخانه تیمز (رودی که از وسط شهر لندن می گذرد) عبور می کند.
جغرافیای انگلیس
نزدیک ترین فاصله بین انگلیس و قاره اروپا تنگه دورو است. که دریای شمال را به اقیانوس اطلس شمالی وصل می کند. این تنگه بین دو بندر، یکی بندر دورو در جنوب انگلیس و بندر کاله در شمال فرانسه واقع شده است.که فاصله آنها با هم ۳۲ کیلومتر است. همسایگان انگلستان کشور فرانسه در جنوب ، کشور ولز در غرب ، اسکاتلند درشمال هستند.
انگلیس دارای سه ناحیه از لحاظ طبیعی است:
انگلستان به دلیل آب و هوای مناسب و معتدل باعث شده اکثر روزهای سال بارندگی داشته باشد و بنابراین رودهای زیادی در این کشور درجریان می باشند. بیشتر رودهای انگلیس قابل کشتیرانی میباشند و شهرها را به دریای آزاد متصل می کنند مهم ترین رودهای انگلیس عبارت اند از:
جغرافیای انگلیس ( رود مرسی)
آب و هوای لندن معتدل است، و گرمای هوا باعث تخفیف سرمای شدید در زمستان میشود. برف و دمای زیر صفر به ندرت دیده میشود و میانگین دما در ژانویه ۶ درجه سانتیگراد است. میانگین دمای هوا در تابستان ۱۲ درجه است که گاهی تا ۳ درجه هم بالا میرود که باعث میشود هوا به طرز غیر قابل تحملی گرم شود.
با این حال دما در روزهای مختلف فرق دارد، و باران های ناگهانی در تمام طول سال مردم را سورپرایز میکند. (این غیر قابل پیش بینی بودن یک جنبه مثبت دارد- بریتانیاییها عاشق شکایت کردن از آب و هوا هستند). بهتر است بازدید کنندگان حتماً لباس بارانی، در هر فصلی، همراه داشته باشند.
جمعیت انگلیس:طبق آخرین آمارهای منتشر شده جمعیت انگلیس ۵۳ میلیون نفر می باشد. جمعیت لندن بعد از چندین دهه کاهش، از اواسط دهه ۱۹۸۰ افزایش داشته تا به ۸ میلیون نفر فعلی رسیده است.
نژاد انگلیس : سفید پوست ۹۴ درصد، هندی یک درصد، سرخپوست یک درصد، پاکستانی یک درصد، چینی ۰/۲ درصد، آفریقایی ۰/۲ درصد، بنگلادشی ۰/۲ درصد و نژاد های دیگر ۴ درصد را شامل می شوند. بیش از ۲۵۰۰۰۰۰ پناهنده در طول ۱۵ سال گذشته به لندن آمده اند، و درصد بالاتری از هندیها و پاکستانیها در لندن در مقایسه با سفید پوستان صاحب خانه هستند. صنایع خدماتی مانند کیترینگ و بیمارستانها تا حد زیادی از نیروی کار مهاجر تأمین میشوند
زبان: زبان رسمی این کشور انگلیسی است. و خط آن لاتین می باشد. زبان انگلیسی در کشورهای بریتانیا، ایالات متحده، کانادا ، بخشی از آفریقای جنوبی، استرالیا و نیوزیلند متداول است. در لندن بیش از یک سوم ساکنین از گروه اقلیت قومی هستند، و در آن حدود ۳۰۰ زبان (از آبِم، زبان ساحل عاج، تا زولو، از آفریقای جنوبی) صحبت میشود.
دین: ۷۲درصد مردم انگلستان پیرو دین مسیحیت می باشند. اقلیت های مذهبی دیگر وجود دارند که اسلام با ۲/۹ درصد رتبه اول را دارد. بعد از آن هندو با ۱/۶ درصد، سیک ۰/۶۳ درصد و یهودی با ۰/۵ درصدقرار دارند. ۱۹ درصد انگلیسی ها اعتقادی به دین ندارند.
امپراتوری انگلستان در قرن ۱۹ پیشرفت زیادی داشت و نقش مهمی در علم و هنر و ادبیات ایفا کرد البته در دوران جنگ جهانی اول و دوم از نظر فرهنگی افول کرد. ولی تحولات فرهنگی بعد از جنگ جهانی پیشرفت های مهم اجتماعی در پی داشت. بالا رفتن کیفیت آموزش در مدارس و در پی آن بهبود اوضاع دانشگا ها، افزایش حقوق و اوقات فراغت، افزایش فعالیت های فرهنگی و هنری( برگذاری انواع فستیوال ها) نمونه ای از آن می باشد.
فرهنگ انگلیس
بزرگ ترین هنرمند در این زمینه ویلیام شکسپیر، که مهم ترین آثار وی رمئو و ژولیت،هملت، مکبث و شاه لیر بود که به شهرت جهانی دست یافت. کتاب های منتشر شده در دهه ۱۹۳۰ تأثیر زیادی بر افکار و عقاید مردم انگلستان گذاشت. بعد از آن با چاپ زیاد عنوان کتاب های مختلف موجب دسترسی بیشتر مردم به کتاب شد. داستان های کوتاه، گزارشات اجتماعی و انتقادی و اشعاری که مربوط به تلاش برای زندگی بیشتر مورد توجه مردم انگلیس است.
در انگلستان بیش از ۱۵۰ سالن تئاتر حرفه ای وجود دارد که ظرفیت بیش از ۲۰۰ نفر را در خود جای می دهند. که زیر نظر شرکت های تجاری و یا موسسات غیر انتفاعی فعالیت می کنند. ۶۳ سالن فقط در لندن و حومه آن قرار دارد و بعضی از آنها سیار هستند و به نقاط مختلف میروند.
هنرهای تجسمی از دهه ۱۹۳۰ به بعد رونق زیادی پیدا کرد و از سال ۱۹۱۰ و بعد از به اوج خودش رسید. که به هنرمندانی مثل بن نیکسون، ایوان هیتچسن، ویکتوریا پاسمور و جان پیپروگراهام اشاره کرد. در میان این هنرمندان مجسمه سازان مشهور و برجسته وجود دارند که مهم ترین آنها رگ بولتر و کنت آرمیتاژ هستند. برگزاری نمایشگاههای مربوط به نقاشی و مجسمه سازی باعث استقبال مردم شده است. و از طرفی با حمایت های انجمن های مختلف رو برو شده است که باعث رونق این هنر ها در انگلستان شده است.
فرهنگ انگلیس ( صنعت مجسمه سازی)
رانندگان تاکسی لندن
حدود ۲۰٫۰۰۰ راننده در لندن کار میکنند که نیمی از آنها شخصی هستند، بقیه از شرکتهای بزرگ اتومبیل کرایه کرده و در شیفت شب روی اتومبیل دیگران کار می کنند. در کل بیش از ۱۵٫۰۰۰ وسیله نقلیه وجود دارد. تاکسی کلاسیک، ۴FX. در ۱۹۵۸ تولید شده و هنوز بعضی از مدلهای آن عالی هستند. مدل جدیدتر TX۴ جادار تر است.
کسانی که میخواهند راننده تاکسی شوند باید در اداره تاکسیرانی ثبت نام کرده و چهار سال دوره یادگیری لندن را بگذرانند. آنها در این چهار سال رانندگی در تمام مناطق لندن، در هر شرایط آب و هوایی و هر مسیری از کوهستانی تا جاده صاف را یاد میگیرند. حتی وراج ترین راننده ها هم که نمیدانند چه می گویند، اما به خوبی میدانند که کجا میروند.
شهر سرسبز
از اوقات خود در لندن لذت ببرید، چون فرصت تماشای همه آن را نخواهید داشت. در حالی که این شهر دارای گذشته ای طولانی و پرفراز و نشیب است، آن گذشته معمولاً از دیدها پنهان میشود. در طول چند قرن همهمه های تاریخی بارها بخشهایی از شهر را ویران کردهاند، و بازسازیهای متعاقب خیابان هایی با سبکهای مختلف را به ارمغان آوردهاند.
شهر لندن
وقتی ملکه بودیکا به این شهر حمله کرد، رومیها در سال ۶۱ قبل از میلاد در آن ساخت و ساز کرده بودند، و این یکی از اولین عیب های لندن بود که تجربه میکرد. گفته میشود که طاعون ۱۶۶۵ جان ۱۱۰۰۰۰ ساکن لندن را گرفته، و در ۱۶۶۶ آتش سوزی بزرگ در پودینگ لین بخش اعظم شهر را نابود کرد (البته قربانیان اندکی داشته است)، در بمباران جنگ جهانی دوم، ۲۹٫۰۰۰ساکن لندن کشته شدند، و ۸۰ در صد ساختمانهای شهر آسیب دیده و یک سوم آنها ویران شدند.
با این حال در تمام این دوره تغییر، از دل این مصیبتها چیزهای خوبی بیرون آمده اند. خیابانها و کوچه های شهر قدیمی لندن بسیار تنگ و باریک بودند، مغازه دارها مجبور بودند تا بیرون ویترین خود آینه نصب کنند تا نور به داخل مغازهها انعکاس یابد. بمباران جنگ جهانی دوم فرصت عریض سازی و نصب چراغ را فراهم ساخت. حلبی آبادها از بین رفتند، و میزان جرم های خیابانی کاهش یافت.
شهر در ابهام
از آن زمان به بعد شهر طبق مد پیش میرود- مثلاً «لندن درخشان» دهه ۱۹۶۰، یا «بهترین جای روی زمین» به گفته نیوزویک -اما آنچه میلیونها بازدید کننده را جذب خود میکند، فرهنگ محبوب آن و نه جواهرات سلطنتی است. لندن شهری وصله پینه شده و بدون نقشه است، و هیچ وقت نمیتوانید حدس بزنید که نبش خیابان بعدی چه چیزی در انتظار شماست. کنده کاریهای گوتیک روی یک ساختمان ویکتوریایی، کوچهای باریک با هفت قرن بازسازی، یک پلاک آبی روی دیوار یک خانه که گواهی میدهدکه بنجامین فرانکلین، فلورنس نایت انگل، کارل مارکس یا جیمی هندریکس زمانی در آن زندگی می کرده اند. قطعاً چیزهای زیادی برای سرگرم کردن افراد محلی و نیز بازدید کنندگان وجود دارد-همان طور که دکتر ساموئل جانسون گفته، «وقتی کسی از لندن سیر شود، از زندگی سیر شده است؛ چون در لندن تمام آن چیزهایی وجود دارد که در زندگی هست».
لندن کمی بزرگتر از دوران رومی بود، اما اوضاع در حال تغییر بود. تصمیم هنری هشتم برای قطع روابط با روم باعث پیدایش کلیسای انگلستان شده و با گرفتن زمین های پادشاهی همچون کوونت گاردن به وسعت املاک افزوده شد.
یکی از مناظر زیبای لندن
برای اولین بار انقلاب صنعتی در این کشور به وجود آمد. و تبدیل به اولین کشور صنعتی در سطح جهان شد. در سال ۱۹۷۳ با پیوستن انگلستان به جامعه اقتصادی اروپا، صادرات انگلستان به کشور های عضو آن از ۳۱ درصد به ۴۳ درصد رسید. سیستم اقتصادی کشور از دو بخش دولتی و خصوصی تشکیل شده است. از مهم ترین مراکزی که زیر نظر دولت هستند میتوان به خبرگزاری بی.بی.سی، سازمان اتمی، بانک و اداره پست،صنایع فولاد و خطوط اصلی هوایی اشاره کرد.
بر اساس آمارهای سال۲۰۱۱ هشتمین اقتصاد بزرگ و سومین اقتصاد اروپا بوده است. کشور انگلستان در بین کشورهای اروپایی توانسته بیشترین سرمایه گذار خارجی را به خود جذب کند. و همچنین خود کشور انگلستان جزو ۳ کشور اول در زمینه سرمایه گذاری خارجی محسوب می شود.
اقتصاد انگلیس ( خودورو تولید شده توسط شرکت مک لارن)
صنایع: مهم ترین صنایع آنها تولید منسوجات، مواد شیمیایی، اتومبیل، لوکوموتیو و صنایع هوایی است. صنعت خودروسازی یکی از صنایع پیشرو در این کشور است. که از مارک های معروفی که دردنیا شناخته شده اند می توان آستون مارتین، جاگوار، لندرور، مک لارن و رولز رویس را نام برد.
دو کارخانه مهم داروسازی در لندن واقع شده است که جزو چهارمین و پنجمین کارخانه های معروف تولید دارو در دنیا هستند. تسکو بزرگترین سوپر مارکت انگلیس و سومین سوپر مارکت زنجیره ای دنیا به شمار می آید.
انرژی: در حال حاضر ۳۷ درصد از انرژی این کشور با استفاده از ذغال سنگ تأمین می شود. بیشترین انرژی تولید شده از نفت گرفته می شود. یکی دیگر از منابع تأمین انرژی کشور استفاده از انرژی هسته ای است. که هم اکنون ۹ نیروگاه هسته ای در این کشور وجود دارد.
خدمات: بیش از ۷۶ درصد از تولید ناخالص ملی انگلیس مربوط به بخش خدمات و زیر مجموعه آن می شود. مثل خدمات مالی، بانکداری و بیمه که مهمترین آنها هستند. لندن یکی از مراکز مالی بزرگ دنیا محسوب می شود. بورس لندن، سومین بورس بزرگ دنیا و شرکت بیمه لویدز لندن، یکی از شرکت های بزرگ بیمه دنیا است.
بانک انگلند دومین بانک مرکزی دنیا
در رأس کشور ملکه یا پادشاه قرار دارد.حکومت انگلیس دارای سوه قوه مجریه، قضائیه ومقننه است. و هر ۳ قوه زیر نظر دولت هستند. و این سه قوه هیچ سیاست های جدایی از هم ندارند. تمام قدرت سیاسی در دستان نخست وزیر و هیئت وزیران است. نخست وزیر از حزبی است دارای اکثریت در مجلس عوام باشد. کابینه انگلستان لوایح و قوانین را به مجلس برده و با دفاع و تفسیر آن مذکرات را در مورد آنها انجام می دهد.
قوه مقننه این کشور از دو مجلس عوام و اعیان تشکیل شده است. مجلس عوام دارای ۶۵۰ نماینده است. که بیشتر آنها مربوط به انگلند و ولز هستند. و ۵ سال یکبار توسط مردم انتخاب می شوند. نمایندگان مجلس اعیان ۷۵۰ نفر بوده و به مجموعه روحانی و غیر روحانی تقسیم می شوند. ۲۶ نفر لردهای روحانی به صورت ثابت در آن حضور دارند.
الیزابت دوم ملکه بریتانیا
در حالی که جولیوس سزار در کشورگشاییهای امپراتوری خود در سالهای ۵۶ و ۵۵ قبل از میلاد به انگلستان آمده بود، بدون بر جای گذاشتن هیچ رد پایی از خود آنجا را ترک کرد. فتح این جزیره در ۴۳ بعد از میلاد برای امپراتور کلادیوس و لژیون رومی او باقی ماند و این امپراتور چیزی را ساخت که گفته میشود اولین پل روی رودخانه تیمز (در طرف پل لندن امروزی) بوده و بندر تجاری لاندینیوم را تاسیس کرد.
رومیها، جادهها، قلعه ها، معابد، ویلاها، یک باسیلیکا، و یک آمفی تئاتر بزرگ در نزدیکی گیلدهال در ۱۹۸۸ حفاری شد) برای جمعیتی حدود ۵۰٫۰۰۰ نفر در محوطه ای به نام سیتی (City) ساختند، اغلب حاکمیت رومیها مورد تعدی قرار میگرفت، به همین دلیل اطراف شهر دیوارهای سنگی ساختند.
ساکسون ها و نورمن ها
امپراتوری روم رو به افول گذاشت، و لژیونها در ۴۱۰ از لندن فراخوانده شدند. محوطه محصور میان دیوار های لاندینیوم به شهر ارواح تبدیل شد و با حمله مهاجمان زیر گل و لای و علفها دفن شد. بالاخره، ساکسون ها از دریای شمال وارد شده و لاندنویک را ساختند و بعد از بازگشت به الحاد، رومیهای بر جای مانده در لندن دوباره بذر مسیحیت را پرورش دادند. سنت اتلبرت، اولین پادشاه مسیحی، یک کلیسای کوچک برای سنت پل ساخت، که در طول قرنها چندین بار تخریب و بازسازی شد.
پادشاهان ساکسون ها همواره با وایکینگها و مهاجمان دانمارکی در نبرد بودند، و وقتی دن ها پیروز شده و شاه کانوت را در ۱۰۱۶ به تخت نشاندند، لندن وینچستر را از پایتختی این پادشاهی ساقط کرد. ادوارد مؤمن، پادشاه پرهیزکار اما بی کفایت، در دهه ۱۰۴۰ وست مینیستر ایی را ساخت. وقتی ارتش نورمن ویلیام فاتح در نبرد هستینگز در ۱۰۶۶ پیروز شد، ویلیام بسنت تاجگذاری در آبی را آغاز کرد. او قدرت ثروت و انرژی تجاری لندن را میستود و با زیرکی با کلیسا و شهروندان رابطه خوبی آغاز کرد که به نفع همه بود. همچنین او کار برج لندن را آغاز کرد.
حمله وایکینگ ها به انگلستان
انگلستان فئودال
قدرت لندن در دوران قرون وسطا افزایش یافت، در حالی که پادشاهان انگلستان مشغول جنگ با فرانسه و صلیبیون در سرزمین مقدس بودند. شهروندان لندن در دوره پادشاهی هنری اول حق انتخاب قاضی بخش خود را بدست آوردند، و در دوره ریچارد شیردل پادشاه غایب، در ۱۹۸۹ تا ۱۱۹۹ دفتر انتخاباتی لرد میر راه اندازی شد.
پادشاهان قرون وسطای لندن نتوانستند وفاداری و اطاعت بی چون و چرای شهروندان را بدست آورند. اهالی لندن تاجران و صنعت کارانی بودند که با عزم راسخ و قدرت بسیار شورشهایی به پا می کردند. قصر وست مینیستر به محل دولت تبدیل شد، و یکی از دلایل اصلی انتخاب این محل این بود که هیچ جمعیتی نمی توانست آن را محاصره کند. در سال ۱۳۴۰ جمعیت لندن به ۵۰٫۰۰۰ نفر رسید، اما در ۱۳۴۸ بلای بزرگ روی داد. مرگ سیاه تمام اروپا و آسیا را در بر گرفت و ۷۵ میلیون کشته بر جای گذاشت. جزئیات این واقعه در لندن کمیاب هستند و هیچ رقم دقیق از تعداد کشته شدگان وجود ندارد، با این حال تخمین زده شده بود که نیمی از جمعیت لندن جان خود را از دست داده بودند.
دوره الیزابتی
بین مرگ هنری هشتم در ۱۵۴۷ و تاجگذاری دخترش الیزابت در ۱۵۵۸، شکنجه ها و فتنه های سیاسی باعث از میان رفتن اعتبار و تأثیر پادشاهی شد، اما انگلستان در دوره ۲۵ ساله سلطنت ملکه الیزابت به اوج رسید و لندن در مرکز این قدرت قرار داشت. شکست آرماندا اسپانیایی در ۱۵۸۸ نشانه ظهور امپراتوری بود. نیروی دریایی بریتانیا در جستجوی ثروت بیشتر دریاها را پشت سر می گذاشت. از ویژگیهای شکوفایی دوره ملکه الیزابت میتوان به ادبیات انگلیسی، با شکسپیر، کریستوفر مارلو و بن جانسون اشاره کرد.
برج لندن
انقلاب و بازسازی
با این حال جانشینان استوارت الیزابت در اصل به خاطر شکستهایشان شهرت دارند. جیمز اول در ۱۶۰۵ از سوء قصدی بنام نقشه باروت جان سالم به در بود.
در آن زمان مشخص شد که گای فاوکس در زیر زمین مجلس قصد روشن کردن باروت را داشت تا پادشاه را در افتتاحیه پارلمان در ۵ نوامبر به قتل برساند. یادبود این اتفاق هنوز هر ساله در Bonfire Night (شب آتش بازی) برگزار میشود.
نبرد نهایی بین پادشاه و پارلمان مربوط به جیمز دوم، برادر چارلز اول بود. جیمز که یک کاتولیک دو آتشه بود، به کلیسای انگلستان حمله کرده و از قوانین این سرزمین تخطی کرد. با این حال، انگلستان دیگر جرأت بریدن سر یک پادشاه دیگر را نداشتند، و جیمز در ۱۶۸۸ از این کشور گریخت.
چارلز اول، پسر جیمز اول، حتی محبوبیت کمتری هم داشت و در اقدامی برای انحلال پارلمان، کشور را وارد جنگ داخلی کرد. سلطنت طلب ها (کاوالیرها) در ۱۶۴۲، تحت پشتیبانی آریستوکرات ها با نیروهای پارلمانی وارد جنگ شدند.
«کله گردها» که به خاطر مدل مو کاسه ای چنین نام گرفته بودند، تحت حمایت تجار و پوریتان ها قرار داشته و اولیور کرومول رهبری آنها را بر عهده داشت. سلطنت طلبها در ۱۶۴۵ در نازبی، نورتمپشایر شکست خوردند.
چارلز اول در ۱۶۴۸ به خاطر خیانت گناهکار شناخته شده و سرش را از تنش جدا کردند. کرومول به قدرت رسید و پادشاهی را منسوخ کرد، و بریتانیا برای مدت کوتاهی جمهوری بود، کرومول در ۱۶۵۳ خود را لرد حامی نام گذاری کرد و تا زمان مرگ در ۱۶۵۸ در همین سمت باقی ماند. با این حال کشور در ۱۶۶۰ گرفتار دیکتاتوری ترسناک پوریتی شده بود که پادشاهی دوباره تحت حاکمیت چارلز دوم احیا شد.
قرون وسطی در انگلیس
مصائب و شکوفایی
بعد از رهایی از دست پوریتانها دوران خوش دوام چندانی نیافت. در ۱۶۶۵ طاعون تمام لندن را فرا گرفت، و حدود ۱۱۰۰۰۰ نفر را کشت. مرگ، بیماری و فساد شهر را به دیوانه خانه ای تبدیل کرده بود که در آن اجساد در خیابانها روی هم تلنبار میشدند تا گاریهایی آنها را برای دفن جمع آوری کنند.
در ۱۶۶۶ مصیبت دیگری از راه رسید، که همان آتش سوزی بزرگ بود. حدود ۸۰ درصد شهر قدیمی در آتش سوخت، و ۱۰۰۰۰۰ نفر بی خانمان شدند. اما به دلیل تخریب فوری و به موقع تعداد ثبت مرگ تک رقمی بود. سر کریستوفر ورن به عنوان رئیس کمیسیون مشترک نظارت بر بازسازی شهر انتخاب شد، و با اینکه طرح های بی نظیر او هرگز به صورت کامل اجرا نشدند. او در ساخت لندن جدید، شامل بازسازی سنت پل، نقش بسزایی داشت. یک بنای یادبود ( Monument) برای او ساخته شده است.
انقلاب معروف باشکوه (صلح آمیز) در انگلستان با به تخت نشستن ویلیام سوم و ماری دوم همراه بود، و به دنبال آن یک سلطنت مشروطه باثبات تاسیس شد. در این دوران، در قصر کنسینگتون یک سکونتگاه سلطنتی ساخته شد.
پرتره الیزابت اول
عظمت جورجی
لندن در قرون ۱۸ و ۱۹ پایتخت قدرت جهانی بود، در قهوه خانه های سیتی و وست اند مردان بزرگی همچون الکساندر پاپ و ساموئل جانسون سخنرانی می کردند. هندل هماهنگ کننده دربار شاه جورج اول بود، و باغهای گیو و موزه بریتانیا در آن دوران به روی عموم مردم باز شدند. اما لندن یک روی تاریک هم داشت است در جنوب رودخانه و ایست اند زاغه ها رشد یافتند و میزان جرم افزایش یافت.
این امپراتور در آن طرف آبها در حال شکوفایی بود، تا اینکه بین بریتانیا و مستعمره های آمریکایی بر سر مالیات اختلاف افتاد. و این ماجرا تا جنگ به سوی استقلال بالا گرفت، و برخلاف تصور جورج سوم، مستعمره ها پیروز شدند.
بریتانیا با رسیدن به پایان قرن ۱۸ به خاطر حمله ناپلتون مورد تهدید قرار گرفت، اما نلسون در نبرد ترافالگار کلک ارتش فرانسه را در ۱۸۰۵ کند. حدود ۱۰ سال بعد، دوک ولینگتون در تبرد واترلو نقطه پایانی بر آرزوهای نلسون مذاشت.
امپراتوری ویکتوریایی
تاجگذاری ملکه ویکتوریای ۱۸ ساله نام او را روی یکی از طولانی ترین دوران انگلستان گذاشت. بنای امپراتوری که در دوران الیزابت اول آغاز شده بود در قرن ۱۹ به اوج خود رسید. کشتی های مملو از کالا از مستعمره ها نه تنها در بنادر ایست اند اجناس وارد می کردند، بلکه زبان، فرهنگ و شهروندان جدیدی با خود به همراه داشتند؛ کسانیکه در ساخت این شهر چند ملیتی دخیل هستند.
شکوه دوران ویکتوریایی در ۱۸۵۱ با نمایشگاه بزرگ در هاید پارک در جوزف پاکستون، قصر کریستال از آهن و شیشه، به نمایش گذاشته شد. این عمارت که در ۱۸۵۲ از جنوب تیمز به سید هام منتقل شده بود، نام خود را به حومه جدید ویکتوریایی داد، قصر کریستاله متأسفانه خود این بنا در ۱۹۳۶ در آتش سوزی ویران شد.
پرنس آلبرت، همسر ملکه ویکتوریا، با پولی که از نمایشگاه بزرگ بدست آورده بود رویای خود را تحقق بخشید؛ یک مرکز یادگیری به شکل موزه ویکتوریا و آلبرت. به دنبال آن ملکه ویکتوریا نیز رویال آلبرت هال و بنای یادبود رویال آلبرت را ساخت. با این حال، در حالی که ثروت در حال افزایش بود، فقرا روز به روز بدبخت تر میشدند.
ملکه ویکتوریا
پلاک آبی
یک پلاک سرامیکی آبی در ۱۸۶۷ در جلوی خیابان هولز توسط انجمن رویال هنر (RA) برای یادبود لرد بایرون، که در اینجا متولد شده بود، نصب شد. اکنون در سرتاسر لندن حدود ۸۰۰ نمونه از این پلاکها وجود دارد که هر کدام درباره فرد مربوطه اطلاعاتی ارائه میکنند. اعطای این پلاکها تصادفی است بسیاری از آنها به این دلیل نصب شده اند که نسلهای بعدی آن فرد به میراث فرهنگی انگلستان در خواست داده بودند؛ با این حال، فردی که باید از او یادبود شود باید حداقل ۲۰ سال پیش در گذشته باشد. اغلب این افراد سیاستمداران و هنرمندان هستند.
قلم چارلز دیکنز با به تصویر کشیدن بدبختیها و ناامیدی مردم محکوم به فقر در این شهر «پر رونق» بسیاری از اقشار متوسط را تحریک کرد. لندن به سرعت در حال رشد بود، و در ۱۸۶۱ سه میلیون نفر سکنه داشت. برای اسکان تازه واردانی که برای کار به این شهر سرازیر شده بودند، زاغه های ایست اند ساخته شدند. مرزهای لندن با ساخت حمل و نقل عمومی به حومه شهر گسترش یافت. ساخت مینی بوس، قطار و در ۱۸۶۳، اولین خط زیر زمینی جهان نوع جدیدی از شهروندان را برای لندن به ارمغان آورد. مسافران هر روزه.
دو جنگ جهانی
زپلین های آلمان در ۱۹۱۵ اولین بمبها را روی لندن انداختند، و جنگ جهانی اول باعث سرخوردگی نسل جوان لندن شد. و این تنها آغازی برای واقعه ای بود که ۲۵ سال بعد روی داد دستور حمله هیتلر برای بمباران لندن بین سپتامبر ۱۹۴۰ تا مه ۱۹۴۱، که در این مدت شهر ۵۷ شب پیاپی بمباران را تجربه کرد.
در ژوئن ۱۹۴۴ موشکهایی بنام «بمب کور» پرتاب شده و تا مارس ۱۹۴۵ لندن زیر باران آنها قرار داشت. آمار مرگ لندن تا پایان این جنگ بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر اعلام شد، و ۳٫۵ میلیون خانه آسیب دیده یا ویران شدند.
پل وست مینیستر روی تیمز
لندن پرشور
ستاره های دهه ۱۹۶۰ که لندن را پرشور ساخته بودند شامل بیتلز، کینکس و رولینگ استونز، مدل های توئیگی تا جین شریمپتون و طراحان مد ماری کوانت و اوسی کلارک بودند.در این میان وینستون چرچیل، روح سرکش بریتانیای زمان جنگ گام پیش گذاشت.
زندگی در بریتانیای بعد از جنگ به ساخت و ساز و زندگی مقتصدانه سپری شد. با این حال در دهه ۱۹۵۰ ارواح این شهر را ترک کردند، و ۱۰۰ سال بعد از موفقیت نمایشگاه بزرگ، دوباره در ۱۹۵۱ هنر در فستیوالهای بریتانیا رونق گرفت. بزرگترین مرکز این فستیوالها ساوت بانک سنتر، یک مجموعه هنر در جنوب تیمز، بود. لندن در دهه ۱۹۶۰ به اوج محبوبیت خود رسید و در آن دوران خیل راک اند رولرها، هنرمندان و طراحان مد لندن را برای خود انتخاب کردند. عکاسان، فیلمسازان و نویسندگان در پایتخت بریتانیا دوران شکوفای زندگی خود را سپری کردند، انفجار فرهنگ پانک آنارشیستی در دهه ۱۹۷۰ با متریالیسم تاجری و قانون محافظه کاری از ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۷ ادامه یافت.
کلیسای جامع سالزبری
میراث حزب کارگر
پیروزی حزب کارگر در انتخابات ۱۹۹۷ (که در ۲۰۰۱ نیز تکرار شد)، تحت رهبری تونی بلر، مورد استقبال اهالی لندن قرار گرفت. با بازسازی مناطقی همچون بنکساید و پیشرفت در زمینه هنرهای خلاق، پایتخت بریتانیا در روزنامه «بهترین جای کره زمین» نام گرفت. لندن در این هزاره شاهد پیشرفتهای بسیاری همچون ساخت چشم لندن و تیت مدرن بود.
دولت حزب کارگر تصمیم گرفت تا معیار خود گردانی و استقلال پایتخت را یک شهردار انتخاب شده قرار دهد. تغییرات با اولین شهردار، کن لیوینگستون، آغاز شد و شامل طرح ترافیک برای حل مشکل ترافیک سنگین پایتخت بود. پول حاصل از این طرح برای امور حمل و نقل لندن هزینه میشود.
به دلیل تصمیم جنجالی تونی بلر برای شرکت در جنگ عراق، محبوبیت حزب کارگر در ۲۰۰۵ افول کرد. اما علیرغم آن، این حزب مجدداً انتخاب شد در حالی که اکثریت آن در مقایسه با انتخابات ۱۹۹۷ و ۲۰۰۱ کمتر بود.
وینستون چرچیل
لندن در ۷ جولای ۲۰۰۵ به خاطر اولین بمبگذاری انتحاری لندن دچار بحران شد. در این زمان تروریستها در مترو و یک اتوبوس شهری لندن بمبگذاری کردند و ۵۲ نفر کشته و حدود ۷۰۰ نفر زخمی شدند، بلر شکیبایی و تحمل مردم لندن را ستود، اما این حملات حاکی از نقطه شروعی برای حضور تروریسم بود.
در انتخابات شهرداری در مه ۲۰۰۸، لیوینگستون به نفع سیاستمداران محافظه کار و بوریس جانسون شخصیت تلویزیونی کنار کشید. جانسون در دوره چهار ساله خود اولین مراحل پروژه حمل و نقل ریلی را آغاز کرد که قرار است در سال ۲۰۱۷ تمام شود. همچنین لندن از همان زمان خود را برای بازیهای المپیک ۲۰۱۲ آماده کرد. حال باید دید که آیا پس از این المپیک، تأثیرات ورزشی، اقتصادی و زیست محیطی این بازیها حال و هوای لندن را تغییر داده است یا نه.
۴۳ بعد از میلاد امپراتور کلادیوس بندر تجاری لاندنیوم را تاسیس کرد.
۶۱ بودیکا به شهر حمله کرد اما با شکست مواجه شد، و لندن بازسازی شد.
۲۰۰ سپتی ساخته شد. لندن به پایتخت بریتانیا کبیر تبدیل شد.
۴۱۰ رومیها برای دفاع از رم عقب کشیدند. لندن افول کرد.
۸۸۴ لندن تحت حکومت آلفرد کبیر به پایتخت تبدیل شد.
۱۳۴۸-۹ مرگ سیاه ۵۰ هزار جمعیت لندن را به کام مرگ کشاند.
۱۵۳۴ هنری هشتم خود را رهبر کلیسای لندن خواند.
قرن ۱۶ لندن به پایتخت پادشاهی قدرتمند الیزابت اول تبدیل شد.
۱۶۰۵ گای فاوکس به جان جیمز اول و پارلمان سوء قصد کرد.
۱۶۴۲-۹ جنگ داخلی بین سلطنت طلبهای کاوالی و گله گردهای جمهوریخواه.
۱۶۶۵ طاعون دوباره در لندن جان حدود ۱۱۰٫۰۰۰ لندنی را گرفت.
۱۶۶۶ آتش سوزی بزرگ در لندن.
۱۸۳۷-۱۹۰۱ تاسیس امپراتوری ویکتوریایی و انقلاب صنعتی.
۱۸۵۱ برگزاری نمایشگاه بزرگ در قصر کریستال جوزف پاکستون در هاید پارک.
۱۸۶۳ افتتاح اولین خط متروی لندن، خط متروپولیتن.
۱۸۸۸ قاتل سریالی بنام چک در وایت چپل به ضرب گلوله کشته شد.
۱۹۱۴-۱۸ جنگ جهانی اول، زپلین ها لندن را بمباران کردند.
۱۹۲۲ شرکت پخش بریتانیا اولیت برنامه های رادیویی را روی آنتن برد.
۱۹۳۹-۴۵ جنگ جهانی دوم. لندن زیر بمباران شدید قرار داشت.
۱۹۵۱ فستیوال بریتانیا، ساوت پانک سنتر در نزدیکی واترلو ساخته شد.
دهه ۱۹۸۰ سالهای مارگارت تاچر. انفجار چند بمب IRA در لندن منفجر شد.
۱۹۸۶ تاچر کنسول لندن بزرگ را لغو کرد.
۱۹۹۶ شکسپیر گلوب در بنکساید افتتاح شد.
۲۰۰۰ گنبد، چشم لندن، تیت مدرن و جوبیلی لاین برای جشن آغاز هزاره افتتاح شدند. کن لیوینگستون به عنوان شهردار انتخاب شد.
۲۰۰۱ در دوره لیوینگستون اداره لندن بزرگ دوباره راه اندازی شد.
۲۰۰۳ آغاز پروژه طرح ترافیک برای کنترل ترافیک در مرکز لندن.
۲۰۰۵ حمله انتحاری ۵۲ کشته و حدود ۷۰۰ زخمی بر جای گذاشت.
۲۰۰۸ بوریس جانسون به عنوان شهردار لندن انتخاب شد. منطقه مالی شهر لندن به خاطر بحران مالی جهانی ملتهب شد.
۲۰۱۲ برگزاری بازیهای المپیک در لندن.
آژانس مسافرتی شمیران گشت
تلفن تماس: ۲۶۲۰۶۳۵۷ ۲۶۲۰۶۴۷۹
آدرس آژانس : در گوگل بنویسید آژانس شمیران گشت
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 3.7 / 5. تعداد آرا: 10
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید
0 Comments
امتیاز بینندگان:۵ ستاره