ایرلند جنوبی بخش اعظمی از جزیره بزرگ ایرلند می باشد. جغرافیای ایرلند در موقعیت مناسب قرار دارد. صخره های بلند کنار سواحل آن بسیار شگفت انگیز است در فرهنگ ایرلند مهمان نوازی و مؤدب بودن بسیار بارز است، اقتصاد ایرلند در بین کشورهای اتحادیه اروپا از رشد خوبی برخوردار بوده است و در انتها به تاریخ ایرلند می پردازیم
ایرلند
اگر قصد سفر به ایرلند را دارید و می خواهید ویزای ایرلند را دریافت نمایید کافی است فرم ویزای ایرلند را تکمیل نمایید تا همکاران ما در اسرع وقت اوامر شما را انجام دهند. اگر می خواهید از تورهای مسافرتی ما استفاده کنید به سایت شمیران گشت مراجعه فرمایید.
کشور ایرلند موقیعت آن در شمال غربی اروپاست. در واقع به دو بخش ایرلندشمالی و ایرلندجنوبی یا همان ایرلند، تقسیم شده است. با یک مرز خاکی در شمال شرقی از ایلرندشمالی جداشده است. در غرب آن اقیانوس اطلس، در شرق دریای ایرلند و در جنوب و جنوبغربی دریای کلتی و کانال سن جورج قرار دارد. وسعت ایرلند ۷۰۲۳۲ کیلومتر مربع است. جزیره ایرلند از لحاظ مساحت سومین جزیره اروپا و بیستمین جزیره جهان است.
جغرافیای ایرلند
به دلیل بارندگی های زیاد و هوای مرطوب سرزمین شاهد طبیعت زیبایی در اکثر مناطق کشور هستیم. کوهستان های آن بسیار زیبا هستند و مکان فوق العاده برای پیاده روی و عکس گرفتن است. جالبه که بدانید بیشتر کوه های آن در مجاورت دریا قرار دارند. بلند ترین نقطه آن در جنوب غربی کشور با ارتفاع ۱۰۴۰ قرار گرفته است. قسمت های شمالی و غربی ایرلند طبیعت بسیار زیبایی دارد واکثر زمین هایی آن پوشیده از چمن زار ها و گل ها می باشد.
پارک ملی کیلارنی (Killarney National Park) یکی از مکان های طبیعی زیباست در شهر کری قرار دارد. در این منطقه جنگل ها و گل و گیاهان بومی ایرلند، کوه ها و دریاچه های دیدنی و گونه جانوری در حال انقراض گوزن بومی قرمز وجود دارد. به طور کلی طبیعت شگفت انگیز این پارک ملی شهره عام و خاص است.
جغرافیای ایرلند (پارک ملی کیلارنی)
در حاشیه اقیانوس اطلس و در مجارت شهر کلر سخره های دیدنی موهر در ارتفاع ۱۲۰ متری از سطح دریا وجود دارد که ارتفاع بعضی از سخره های آن به ۶۱۰ متر هم می رسد. که جزو پر بازدیدترین جاذبه های توریستی این کشور هستند.
آب و هوای این کشور تحت تأثیر اقیانوس اطلس است. که باعث شده در طول سال هوای آن معتدل باشد. البته هوای تا حدی متأثر از آب های گرم گلف استریم هم هست که باعث شده زمستان ها دمای هوا به ندرت به زیر صفر برود و بارش برف اتفاق بیافتد.
در فصل تابستان دمای هوا ۲۱-۱۶ درجه و در فصل زمستان میانگین دما ۱۰-۴ درجه می باشد. به طور کلی آب و هوای ایرلند بسیار خوشایند و مطبوع و دمای هوا در طول سال معتدل است. البته هوای آن بسیار متغیر است، ممکن است هوا آفتابی باشد و بعد از چند دقیقه بارندگی رخ دهد و بعد از مدت کوتاهی دوباره آفتابی شود.
جغرافیای ایرلند (آب و هوای معتدل)
در این کشور بارندگی های زیادی اتفاق می افتد. بیشتر بارش در فصل تابستان و اغلب در مناطق غربی اتفاق می افتد. بیشتر بارش های دریافتی از سوی اقیانوس اطلس هستند. میانگین بارش باران بین ۸۰۰ تا ۲۸۰۰ میلیمتر متغیر می باشد. در فصل زمستان کم ترین بارش ها اتفاق می افتد. البته وزش باد شدید در فصل زمستان بیشتر از فصل تابستان است
دوبلین (پایتخت ایرلند): این شهر در کنار خط ساحلی شرق کشور و در مجاورت رود لیفی قرار دارد. این رود از وسط شهر دوبلین عبور کرده وشهر را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم کرده است. که در نمیمه شمالی قشر متوسط و در نیمه جنوبی بالاشهر محسوب شده و قشر ثروتمند در آن زندگی می کنند.
شهر دوبلین
در شهر دوبلین علاوه بر این که سعی شده است فرهنگ کشور خود را حفظ کنند ولی تحت تأثیر دیگر جوامع بین المللی قرار گرفته است. این شهر پایتخت کشور است و بیشترین میزان جمعیت را در خود جای داده است. در سال های اخیر مهاجران زیادی از سراسر جهان به این شهر آمده اند.
در کنار مشخصه های قدیمی و کلاسیک شهر دوبلین می توانید هنر معاصر و مدرنیته را مشاهده کنید. گردشگران بیشتر در فصل تابستان به این شهر سفر می کنند. چون هم از لحاظ آب هوایی بهتر است و هم فستیوال های مختلفی در آن زمان برگذار می شود. ولی در تابستان نرخ بلیط هواپیما و هتل ها گران تر نسبت به بقیه زمان ها می باشد.
شهر کورک: این شهر بر روی رودخانه لی و در سواحل جنوب غربی کشور واقع شده است. بعد از شهر دوبلین بزرگترین شهر و از لحاظ جمعیتی سومین شهر می باشد. در حال حاضر حدود ۱۲۰ هزار نفر جمعیت دارد. دانشگاه هنر و موسیقی این شهر از ویژگی های بارز آن است.
شهر کورک
شهر کیلارنی (Killarney): از دیگر شهر های مهم ایرلندهست که در منطقه جنوبی غربی کشور و در ساحل شمال شرقی لوه لاین واقع شده است. درشهر کیلارنی پارک ملی کلیلارین قرار دارد که طبیعت بسیار زیبایی دارد که همه ساله تعداد زیادی از گردشکران طبیعت دوست به این شهر می آیند. که منبع درامد خوبی برای مردم شهر بوده است.
شهر کیلارنی
گالوی (Galway): این شهر در قسمت غربی کشور قرار دارد. که چهارمین شهر از لحاظ جمعیتی هست. گالوی به همراه شهری از کرواسی برای سال ۲۰۲۰ به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا منتخب شده اند.
شهر گالوی
شهر کلینکی: از شهرهای مهم در جنوب شرقی کشور است. کلینکی به سبب داشتن قلعه ها و بناهای تاریخی مقصد تعداد زیدی از گردشگران است. غار نمور در ۱۰ کیلومتری شمال این شهر واقع شده است که به دلیل داشتن استالاگمیتها و استالاکتیتهای پر زرق و برق مشهور شده است. که در حفاری های انجام شده در آن اجساد وایکینگ ها با سکه هایشان پیدا شده است.
جمعیت: بر طبق آخرین آمار منتشر شده جمعیت آن بالغ بر ۴/۷۸۴ میلیون نفر هست. میانگین سنی مردم ۳۴ سال می باشد. کشوری جوان که ۵۰ درصد از جمعیت آن زیر ۲۵ سال سن دارند. امید به زندگی برای زنان ۸۰سال و برای مردان ۷۵ سال است.
نژاد: مردم آن چشمان آبی، موهای بور، پوستی گندمی،با قدی متوسط رو به بلند دارند البته ایرلندی های اصیل چشمان میشی رنگ دارند و موهایشان نیز تیره می باشد. این چشم آبی و مو بورها نژاد خود ایرلند نیستند. مهاجرانی هستند که به این کشور برای زندگی مهاجرت کرده اند.
زبان: زبان رسمی آنها هم ایرلندی و هم انگلیسی است. ایرلندی ها به خوبی به زبان انگلیسی تسلط دارند و خیلی خوب حرف می زنند. البته آنها به فکر حفظ زبان ایرلندی هستند که اکثر تابلوهای شهری و اسامی خیابان ها به دو زبان ایرلندی و انگلیسی نوشته شده است.
دین: اغلب مردم این کشور مسیحی کاتولیک هستند و زبانهای رسمی آن انگلیسی و ایرلندی است.
ایرلندی ها مردمی بسیار مهربان و دوست داشتنی هستند. در سال ۲۰۰۸ به عنوان مهمان نواز ترین مردم جهان انتخاب شدند. ایرلندی ها علاقه زیادی به گفت و گو و معاشرت هستند. البته آنها همیشه سعی می کنند مودب و فروتن باشند. که این خصوصیت باعث شده زندگی برای مهاجران این کشور راحتر از دیگر کشورهای اروپایی باشد.
فرهنگ ایرلند
آنها به دو زبان ایرلندی و انگلیسی صحبت می کنند ولی در جلسات رسمی از زبان انگلیسی استفاده می کنند. به یاد داشته باشید که ایرلندی ها تیزهوش هستند و رفتار آرام و مودبانه دارند و انتظار دارند طرف مقابل آنها متقابلاً این رفتار از خود نشان دهد. آنها در زندگی سخت کوش هستند ولی یک زندگی بدون استرس را ترجیح می دهند و بیشتر وقت خود را با خانواده و دوستان می گذرانند.
خانواده در رأس تعاملات اجتماعی آنها قرار دارد و به آن بسیار اهمیت می دهند. همین امر باعث شده در کسب و کار راحتر با هم برخورد داشته باشند و براتی رابطه دوستانه و دوطرفه ای ایجاد کنند. معمولاً در جلسات کاری لبخند زدن و داشتن ارتباط چشمی با دیگران نشانه اعتماد به نفس شما تلقی می شود.
ایرلندی ها به تحقیق و پژوهش و داشتن تحصیلات تکمیلی اهمیت ویژه ای می دهند. همچنین به تعداد زیادی از دانشجویان خارجی (از ۱۶۱ کشور جهان) بورسیه تحصیلی داده است. ۹ دانشگاه آن در سطح بین المللی در رده های برتر قرار دارند. شهروندان ایرلندی از سن ۵ سالگی به مقطع ابتدایی می رود و طی ۶ سال وارد دبیرستان می شوند.
فرهنگ ایرلند (دانشگاهی در شهر گالوی)
بعد از ۴ سال تحصیل در دبیرستان وارد یک دوره ۲ ساله پیش از ورود به دانشگاه می شوند در صورت کسب نمرات این دوره وارد دانشگاه مد نظر خود می شوند. زبان تدریس معمولاً در دانشگاه های آن انگلیسی است. هزینه تحصیل برای شهروندان ایرلندی و عضو اتحادیه اروپا رایگان می باشد. ولی دانشجویان سایر کشورها باید شهریه پرداخت کنند. ولی با توجه به هزینه های پایین نسبت به سایر کشورهای اروپایی، مقصد تعداد زیادی از دانشجویان اروپایی می باشد.
فستیوال کلانترف وایکینگ: این فستیوال همه ساله در شهر دوبلین و در تابستان(ماه ژوئن) برگزار می شود. در این فستیوال مردم با پوشیدن لباس وایکینگ ها در خیابان های اصلی شهر به اجرای برنامه متنوع می پردازند.
فستیوال ایرلندی دوبلین: فستیوال موسیقی است سالیانه در اول ماه آگوست در دوبلین برگزار می شود. در این فستیوال که در محل های روباز و بعضی اوقات با حضور ۱۰۰ هزار نفر به اجرای انواع موسیقی های محلی(موسیقی سنتی سلتهای اروپای غربی)، رقص، خوردن غذا و نوشیدنی، بازی و ورزش می پردازند. همچنین در کنار آن نمایشگاه های هنری و صنایع دستی برپا می شود.
فرهنگ ایرلند (فستیوال موسیقی)
فستیوال فرینج دوبلین: یک فستیوال هنری است که شرکت کنندگان در آن با استفاده از یک اپیلیکیشن به ارائه هنرهای خود می پردازند که بعداً توسط مسئولان برگزار کننده مورد بررسی قرار می گیرد. که در آن هنرمندان ایرلندی و بین المللی شرکت می کنند
فستیوال تئاتر دوبلین: در سراسر قاره سبز این فستیوال طولانی ترین فستیوال تئاتر محسوب می شود که به مدت سه هفته در شهر دوبلین در ماه های سپتامبر تا اکتبر برگزار می شود. این فستیوال بین المللی از هنرمندان تازه کار با اجراهای فوق العاده حمایت می کنند همچنین باعث شده که تئاترهای ایرلندی به تمام مردم دنیا معرفی شود.
روز سن پاتریک: یکی از اعیاد مخصوص خود ایرلندی ها هست که در سالهای اخیر بین المللی شده است. ایرلندی ها در این جشن لباس های سبز رنگ محلی خود می پوشند و انواع نوشیدنی های مورد علاقه خود را می نوشند و به رقص محلی می پردازند. این جشن به صورت سالیانه در ماه مارس برگزار می شود
فرهنگ ایرلند (روز سن پاتریک)
اقتصاد ایرلند تا قبل از سال ۱۹۸۰ متکی به کشاورزی بوده است. اما آنها با هدف قرار دادن بازارهای بین المللی و تمرکز بر صنایع پیشرفته و ارائه خدمات، رشد اقتصادی آنها سرعت زیادی گرفت. رشد اقتصادی ایرلند از سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۰۸ ، پنج درصد بوده است.
سیستم اقتصادی ایرلندی ها یک اقتصاد مبتنی بر صادرات می باشد. وزرات خارجه و دستگاه دیپلماسی کشور در بحث اقتصاد و تجارت کمک های زیادی کرده است. روابط خارجی ایرلندی ها بر مبنای گسترش تجارت، جذب سرمایه گذار خارجی و جذب گردشگر پایه گذاری شده است.
اقتصاد ایرلند
اقتصاد کشور با توجه به اینکه وابستگی زیادی به روابط اقتصادی با آمریکا و بریتانیا دارد. در شرایط رکود اقتصادی حاکم بر اروپا، توانست از این رکود و مشکلات پیش آمده به سلامت عبور کند. در طی دو دهه اخیر سیاست های اقتصادی آنها، بر مبنای آسان گیری در بحث مالیات باعث شده شرکت های بزرگی هم چون: اینتل، مایکروسافت، گوگل، فیسبوک و اپل در این کشور سرمایه گذاری کنند.
این کشور در چند دهه اخیر بیشترین نرخ تولید ناخلص ملی(GDP) در بین کشورهای اروپایی داشته است. که بعد از ایرلندی ها، سوئد و لوکزامبورگ قرار گرفته است. ارزش (GDP) در سال ۲۰۱۵ برابر ۲۴۳ میلیارد یورو بوده است. در سال ۲۰۱۰ سازمان ملل این کشور را به عنوان هفتمین کشور توسعه یافته معرفی کرده است. اما در حال حاضر در رتبه ۶ جهان قرار دارد.
در بخش اشتغال زایی کشور بخش خدمات بیشترین افراد شاغل در حدود ۷۵ درصد آنها را در اختیار دارد. بخش صنعت ۲۵ درصد تولید ناخلص ملی(GDP) را تأمین می کند که بیشتر به تولید: انواع نوشیدنی، نساجی و پوشاک، مهندسی، تجهیزات کامپیوتری، مواد شیمیایی و دارو می پردازد.
اقتصاد ایرلند (صنعت خودرو)
کشاورزی تنها ۲ درصد در بحث اقتصاد کشور نقش دارد. که عمده ترین محصولات تولید شده: گوشت قرمز، محصولات لبنی، گندم، جو، یونجه و خوراک دام است. البته در سال های اخیر یعنی از سال ۲۰۱۵ به بعد دولت سرمایه گذاری های مناسبی در زیر ساخت های بخش کشاورزی انجام داده است که به پویایی و قدرت رقابتی آن افزوده شود.
نظام حکومتی ایرلند، جمهوری پارلمانی است، قوه مجریه از دولت به رهبری نخست وزیر تشکیل یافته و رئیس جمهوری، رئیس تشریفاتی کشور است. سیاست خارجی متناظر به بی طرفی را دنبال میکند. اولویتهای این کشور در دیپلماسی، ارتقای جایگاه کشور در صحنههای منطقهای و بینالمللی با توسل به اصل همکاری دوستانه و احترام آمیز است.
بر اساس قانون اساسی کشور رئیس جمهور به مدت ۷ سال برای یک دوره برگزیده می شود. که برای دو دوره می تواند رئیس جمهور باشد. رئیس جمهور در این کشور بیشتر یک مقام تشریفاتی است. اما اختیاراتی هم دارد. برای مثال نخست وزیر را انتخاب و به مجلس معرفی می کند.
سیاست ایرلند (ساختمان پارلمان)
نخست وزیر معمولاً از میان اعضای حزب برنده در مجلس انتخاب می شود ولی اعضای هئیت دولت از احزاب مختلف برگزیده می شوند. پارلمان این کشور دارای دو مجلس سنا و مجلس ملی است. اعضای مجلس سنا ۶۰ نفر و مجلس ملی ۱۶۶ نفر می باشند. اعضای مجلس ملی هر ۷ سال یکبار انتخاب می شوند.
در تاریخ ایرلند آمده است اولین اقوامی که وارد این سرزمین و ساکن شدند، اقوام سلتیک بودند که این موضوع به ۱۵۰ تا ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. در قرن هشتم اقوامی از شمال فرانسه بنام نورمن ها به این جزیره حمله کردند و تا قرن یازدهم میلادی در آنجا حکومت کردند.
اما در سال ۱۰۱۴ میلادی اقوام وایکینگ به این سرزمین حمله ور شدند و نورمن های فرانسوی بیرون راندند و خود در حدود یک قرن در آنجا حکومت خود را تشکیل دادند. در قرن ۱۲ میلادی انگلیسی ها با شکست وایکینگ ها، این منطقه را زیر سلطه ۷۰۰ ساله خود درآوردند.
در بحث چگونگی شکل گیری جمهوری ایرلند، سازمان انقلابی و آزادی خواه به نام ارتش آزادی خواه ایرلند شکل گرفت، که هدف آنها جدایی و استقلال کامل از دولت بریتانیا بود.این سازمان قصد داشت پس از استقلال، اتحاد بین دو ایرلند را رقم بزند.
تاریخ ایرلند (مربوط به سال ۱۹۱۶ میلادی)
این سازمان در سال ۱۹۱۶ قیامی موسوم به قیام عید پاک به راه انداخت، که طی آن موفق شدند ساختمان ها مهم دولتی را به تصرف دربیاورند و ایرلند را یک کشور مستقل معرفی کنند. اما طی یک هفته بعد سربازان بریتانیایی استقلال طلبان را شکست دادند که در حدود ۵۰۰ کشته به جا گذاشت و رهبران آن اعدام شدند.
بعد از گذشت سه سال از این واقعه ارتش آزادی خواه دوباره شکل گرفت و تا سال ۱۹۲۱ به عملیاتی به صورت چریکی و پیوسته بر ضد انگلیسی ها انجام دادند. بالاخره این مبارزه طلبی و استقلال خواهی آنها در سال ۱۹۱۲ جواب داد و مجلس بریتانیا ایرلند را منطقه ای خود مختار اعلام کرد. ولی با شروع جنگ جهانی اول این لایحه مجلس بریتانیا قبل از اجرا لغو شد.
بعد از آن شین فین که بزرگترین حزب ملی گرا ایرلند شمالی بود به مبارزه ضد بریتانیایی در سراسر ایرلند پرداخت. مایکل کانیز رهبر این حزب در سال ۱۹۲۰ طی یک عملیات موفق بر تعداد زیاد افسران سازمان جاسوسی بریتانیا غلبه کرد که یک سال بعد آتش بس موقت اعلام کردند که مایکل کانیز برای ایجاد یک توافقنامه طی یک هیئت به لندن رفت. که بعد از سه سال جنگ توانستند بین بریتانیا و ایرلند جنوبی صلح بوجود آید و ایرلند جنوبی یک کشور مستقل شود.
آژانس مسافرتی شمیران گشت
تلفن تماس: ۲۶۲۰۶۳۵۷ ۲۶۲۰۶۴۷۹
آدرس آژانس : در گوگل بنویسید آژانس شمیران گشت
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 1.3 / 5. تعداد آرا: 4
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید