افراد برای شروع فعالیت های تجاری در سوئیس باید در ابتدا شرکت حقیقی و یا حقوقی ثبت نمایند و مجوزهای لازم برای فعالیت خود را از ارگان ها و نهادهای مربوطه دریافت کنند. صاحبان شرکت ها می توانند برای درخواست ویزای تجاری کوتاه مدت مدارک لازم را به سفارتخانه ارائه و سالانه مدت 180 روز مجوز ویزای تجاری خود را دریافت نمایند.
در کشور سوئیس امکان خرید یک شرکت که قبلاً تأسیس شده و حالا غیرفعال است، نیز فراهم می باشد، ولی با توجه به این که مدت زمان و پروسه مراحل تأسیس شرکت جدید و خرید شرکت غیرفعال مشابه می باشد، افراد برای تأسیس و راه اندازی شرکت جدید استقبال بیشتری دارند.
از لحاظ قانونی در این کشور حتماً باید مجوزی از بانک صادر شود، مبنی بر این که سرمایه ای که برای ثبت شرکت در نظر گرفته شده، از کجا آمده و منبع سرمایه به چه صورت است. این سرمایه باید به صورت کامل در بانک قرار گیرد، و تأییدیه بانکی را کسب نماید و این قوانین تفاوت ثبت شرکت در سوییس با دیگر کشورها را نشان می دهد.
انواع شرکت در سوئیس
ساده ترین و متداول ترین نوع شرکت است، که توسط یک فرد به صورت مستقل آغاز به فعالیت می کند و تمام درآمد شرکت و شخص با یکدیگر ادغام می شود. این امر سبب می شود که پرداخت مالیات بیشتر توسط تاجر انجام شود و چنانچه ورشکستگی رخ دهد، فرد تاجر نیز ورشکسته محسوب می گردد، زیرا فرد مسئول تمام امور شرکت می باشد. این نوع شرکت برای صاحبان کسب و کارهایی که برای خود کار می کنند و شرکت های کوچک و کار آفرین فردی و Freelancerها مناسب می باشد. شرط لازم و مهم برای ثبت این نوع شرکت دارا بودن اقامت کشور سوئیس توسط فرد تاجر می باشد. چنانچه فروش سالیانه بیش از 100هزاریورو باشد ثبت نام در اتاق بازرگانی اجباری می باشد.
در این نوع شرکت حدأقل 2 شریک و یا چند نفر به طور مشترک یک شرکت را اداره می کنند. این شرکت یک شخصیت حقوقی دارد و حداقل یک عضو هیئت مدیره یا یک مدیر شرکت سهامی عام باید مقیم سوئیس باشند و حق امضاء داشته باشند و تمام مسئولیت های شرکت با خود شرکت است. چنانچه شرکت دچار ورشکستگی شود، افراد سهام دار ورشکسته محسوب نمی شوند. افرادی که این نوع شرکت را تاسیس می کنند حتماً باید اقامت خود را در این کشور به داشته باشند، ولی نیاز نیست که فرد تابعیت سوئیس را داشته باشد. مسئولیت هر یک از شرکای شرکت سهامی عام در سوئیس محدود به ارزش دارایی های شرکت است و حداقل میزان سرمایه صاحبان سهام شرکت سهامی عام در سوئیس 100 هزار فرانک سوئیس است که50 هزارفرانک سوئیس آن باید به طور کامل پرداخت شود. روند ثبت شرکت سهامی عام در سوئیس معمولا بین 2 تا 4 هفته طول می کشد، پس از آن شرکت یک نهاد قانونی شناخته می شود.
این شرکت تقریباً شبیه به شرکت مشارکت عمومی است، با این تفاوت که در شرکت مشارکت محدود یکی از شرکاء دارای مسئولیت محدود می باشد. نام یکی از آن ها باید در نام تجاری کمپانی قید شود و ثبت نام در اتاق بازرگانی و تجاری الزامی می باشد.
این نوع شرکت معمولاً توسط شرکت های خارجی تأسیس می شود. یکی از اعضای مؤسس باید اقامت سوئیس را داشته باشد. در این شرکت حداقل سرمایه 20000 فرانک سوئیس می باشد که 10000 فرانک سوئیس آن باید به طور کامل پرداخت شود. مدیر عامل مجاز به ثبت نام از طرف شرکت است، که باید اقامت سوئیس را داشته باشد. تمام اعضاء شرکت به طور مشترک در مدیریت و نمایندگی این نوع شرکت همکاری داشته و شرکای عمومی دارای مسئولیت نامحدود هستند.
بعد از ثبت شرکت و شروع فعالیت اقتصادی باید مالیات های شرکت پرداخت شود. در این نوع شرکت در ابتدا باید اساسنامه مشخص و بعد از آن شرکت به ثبت برسد و همچنین اعضای هیئت مدیره شرکت با مسئولیت محدود باید مشخص باشد.
برای راه اندازی و گسترش شرکت خارجی در بازارهای محلی می توان با ثبت شرکت در سوئیس به فعالیت تجاری با جامعه سوئیس پرداخت. شرکت تابعه شرکت قانونی وابسته به نهادهای خارجی است و به عنوان یک شرکت سوئیسی فعالیت می نماید. این شرکت به صورت یک شرکت و یا یک شرکت با مسئولیت محدود می باشد. شعبه شرکت یک بخش قانونی وابسته به شرکت مادر (اصلی) است، ولی به لحاظ مالی مستقل از دفتر مادر می-باشد. شرکت مادر خارجی مسئولیت تمام مسائل را به عهده دارد و شعبه تازه تأسیس به عنوان یک شرکت سوئیسی مشمول مالیات است. مجوز این نوع شرکت برای افرادی که اقامت سوئیس را دارند، صادر می شود.
چنانچه متقاضی بخواهد از ایران در سوئیس شرکتی را ثبت نماید. باید طرح تجاری قوی ارائه دهد و زمینه تأسیس شرکت و فعالیت آن را ارائه و اثبات نماید. مهم ترین مسئله در هنگام ثبت شرکت، سود آور بودن طرح تجاری می باشد، که بتواند رضایت مقامات کشور سوئیس را جلب نماید.
هدف و نوع فعالیت تجاری و همچنین سرمایه مورد نیاز باید در پلن تجاری بیان شود، تا توسط دولت سوئیس مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و مشخص شود سودآوری، نوآوری و خلاقیت مناسب را برای این کشور دارا باشد و رشد اقتصادی در این کشور را در بر گیرد.
برای درخواست ثبت بین المللی علامت تجاری در سرزمین های دیگر از جمله کشور سوئیس، در اول بایستی علامت مورد نظر در کشور مبداء به ثبت برسد. ثبت داخلی علامت تجاری در کشور مبداء پیش نیاز ثبت بین المللی علامت تجاری در کشورهای عضو موافقتنامه مادرید میباشد که کشور سوئیس جزو سیستم مادرید می باشد.
اقدام به درخواست ثبت بین المللی علامت تجاری صرفا” از طریق اداره مالکیت صنعتی امکان پذیر می باشد. نخستین گام در این امر، کامل کردن فرم اظهارنامه علامت تجاری نزد اداره مالکیت صنعتی می باشد که امور مربوط به ثبت علائم تجاری را به عهده دارد.
این فرم درخواست باید مشمول جزئیات و مشخصات علامت مورد درخواست از قبیل فرم، رنگ و دیگر مشخصات علامت مزبور باشد. این فرم همینطور باید شامل لیست کالاها یا خدمات مرتبط طبق طبقه بندی بین المللی علائم تجاری باشد که علامت درخواستی، آن ها را در برمیگیرد.
اطلاعات بیشتر در خصوص مدرک های موردنیاز، جهت ثبت یک علامت تجارتی و چگونگی کار کردن فرم اظهارنامه در پرتال قابل دسترسی میباشد.
یک علامت تجاری باید ویژه و متمایز کننده باشد به صورتی که مصرف کنندگان با دیدن آن علامت محصول مورد نظر را شناخته و همینطور آن را از دیگر علائــــم تجاری و دیگر محصولات که با آن علائم تجاری معرفی میشوند را تشخیص دهند. یک علامـــت تجاری نباید سبب گمراهی و یا فـــریب مصرف کننده گردیده و یا سبب از بین رفتن نظم عمومی یا خلاف اخلاق حسنه گردد.
حقوقی که به یک علامت تجاری اعطا میگردد الزاماً با حقوق اعطا شده به علامت تجاری دیگر برابر نخواهد بود. این موضوع از طریق بررسی های انجام شده به دست اداره علائم تجاری و یا در نتیجه ادعای اشخاص ثالث به حقوق مشابه تعیین می گردد.
کارآفرینی در سوئیس و ایجاد کسب و کار در این کشور فرصت های زیادی را برای زندگی و اقامت تان در این کشور خواهد داشت، در مهاجرت به سوئیس جهت ثبت و یا ایجاد نمودن انواع کسب و کار در سوئیس راهنمایی ها، دستور العمل ها و کتابچه هایی وجود دارد.
که می توان با مطالعه این دستور العمل ها، توانایی خود را برای انجام امور کاری و تجاری در این کشور بالا برد، البته باید توجه داشته باشید که جهت راه اندازی انواع کسب و کار یا کارآفرینی، قوانین و مقرراتی وجود دارد بخصوص برای اتباع خارجی سوئیس و مهاجران.
از جمله مهمترین مواردی که باید قبل از هر قدمی درنظر گرفته شود، طرح تجاری، ایده کسب وکار یا همان بیزینس پلنی است که توسط آن اقدام به ثبت شرکت درسوئیس مینماییم. لازم به ذکر است پس ازطراحی ایده برای کسب و کارتان، نیاز است که این بیزینس پلن توسط نهادهای دولتی و کار تاییدیه لازم را دریافت کرده که برای پیشرفت در روند اخذ تاییدیههای لازم، پیشهاد میکنیم از وکیل کار در اروپا استفاده کنید.
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید