غذای سنتی آلمان ساده بوده و با مجموعه محدودی از مواد اولیه تازه، و تاکید روی سوپ های مغذی، و مقداری گوشت، سیب زمینی، پودینگ و انواع کلم تهیه می شود. با اینکه این نوع آشپزی فاقد هرگونه جزئیات است، اما خوشمزه محسوب می شود. اخیراً Neue deutsche kuche آشپزی جدید آلمانی با مواد اولیه جدید تر و مقدار کمتر طبخ می شود.
بعلاوه، غذاهای خارجی بصورت انطباق یافته با آشپزی آلمانی غذاخوردن در آلمان را به یک تجربه لذت بخش و اغلب ارزان تبدیل کرده است.
البته در کنار غذا بهترین نوشیدنی آلمانی سرو می شود. این کشور بزرگترین تولید کننده ماءالشعیر جهان است. کارخانه های متعدد این کشور این محصول را در انواع مختلف و با کاراکتر منطقه ای تولید میکنند.
صبحانه (Frulistack). وعده غذایی اصلی به همراه برشتوک، پروتئین به شکل تخم مرغ آبپز پا نیم پز، و تکه های گوشت یا سوسیس سرد و گرم، انواع تان از جو سبوس دار تا نان های تُرد، ماست یا گوآرک (پنیر محلی)، و میوه. نوشیدنی صبحانه معمولاً قهوه است، هرچند چای و آبمیوه نیز در دسترس خواهد بود. بسیاری از آلمانی ها صبح زود بیدار می شوند و ناهار دیر می خورند، به همین خاطر یک وعده بنام Zweites Fruhstuck یا صبحانه دوم دارند که شامل پیراشکی یا چیزی شبیه به آن است.
ناهار (Mittagessen). وعده اصلی سنتی در روز، که شامل سوپ، غذای اصلی (اغلب با سالاد) و دسر می باشد. پایه غذای اصلی گوشت، با شنیتسل تکه باریکی از گوشت خوابانده در پودر سوخاری است. سیب زمینی در انواع مختلف در ناهار سرو می شود که خوشمزه ترین آنها سرخ کرده بهمراه پیاز و تکه های چرب بیکن است. سبزی محبوب بین آلمانی ها کلم آن هم از نوع قرمز است، دسر نیز شامل کو آرک با کمپوت میوه یا بستنی است. افرادی که سرشان شلوغ است ناهار سبک می خورند تا بتوانند عصرانه مفصلی داشته باشند.
شام (Abendessen یا Abendbrot). شام برای بسیاری از آلمانیها یک وعده غذایی ساده و سبک است، که بخش اعظم آن را نان، بهمراه پنیر، گوشت سرد، سالاد سیب زمینی و انواع ترشی ها تشکیل می دهد. امروزه مردم تمایل دارند تا شام با مخلفات فراوان وعده اصلی غذایی آنها باشد.
برای آگاهی بیشتر در مورد دیگر خدمات آژانس شمیران گشت همین حالا با ما تماس بگیرید .
نان (Brot). آلمان دارای طیف وسیعی از انواع نان سیاه و سفید است، و محصولات نانوایی های آلمانی یکی از افتخارات این کشور محسوب می شوند. نان انواع متفاوتی دارد، اما متداولترین آن اLandbro است که معمولاً از چاودار و آرد سبوس دار تهیه می شود، تقریباً خاکستری رنگ است، اما عطر و طعم خوبی دارد. تان سیوس دار Vollkornbrot سنگین تر و تیره تر بوده و حتی طعم بهتری دارد. در حالیکه Pumpernickel متراکم تر و تیره تر است. بهترین نان بدون سبوس در انواع رولی وجود دارد که به آن در باواریا Brotchen با Semmeln می گویند.
ماهی (Fisch). ماهی اقیانوسی همه جا در دسترس است، اما بهترین غذاهای دریایی آنهایی هستند که با گونه های آب شیرین درست می شوند. از میان این ماهی ها می توان به قزل آلا (Forelle) و ماهی سمباده (Zander) از نوع بزرگتر و خوش طعم تر اشاره کرد.
سیب زمینی (Katoffeln). سیب زمینی ساده که فردریک کبیر باعث ارتقاء جایگاه آن در آشپزی آلمان شد در انواع شکل ها دیده میشود، به سیب زمینی آبپز Salzkartoffeln و سرخ کرده Poinines frites نامیده می شود. سیب زمینی پوره شده Kartoffelbrei یا همان پوره گفته می شود. سیب زمینی رنده شده در ترکیب با پیاز، که به شکل یک لایه نازک درآمده و سرخ میشود Kartoffelpuffer نام داشته و در نوع خود یک وعده غذایی است، سلاد سیب زمینی یا Kartoffelsalat یک مکمل عالی برای یک وعده غذایی سوسیس است.
پاستا (Spatzle). پاستا با نودل که حداقل در جنوب شرقی جایگزینی برای سیب زمینی است اسپتال نامیده می شود که به معنی «گنجشک های کوچک» است.
پودینگ (Knoclel). یک گزینه بجای سیب زمینی برای حجمدار کردن یک وعده غذایی پودینگ است که در شمال آلمان به آن Klosse و در جنوب Knodel می گویند. پودینگ با آرد، نان سفید، یا سیب زمینی تهیه میشود Leberknodel نوعی پودینگ جگر است، که خود ماده اصلی سوپ Leberknodelsuppe محسوب می شود.
مارچوبه (Spargel). کشت این ادویه در مه شروع می شود. آلمانی ها روشی برای پرورش این گیاه دارند که در آن نیازی به نور خورشید نیست: اگر نور خورشید وجود نداشته باشد گیاهان کلروفیل نمی سازند، و به همین خاطر به رنگ سفید درمی آیند. در این روش طعم این ادویه ملایم تر بوده و مقدار شکر درون آن بیشتر می شود. مارچوبه در انواع غذاها استفاده شده یا بصورت پودری روی کره آب شده ریخته می شود.
گوشت شکار (Wild). اغلب منوها گوشت شکار دارند. گوشت گوزن (Reh) و قرقاول (Kaninchen) در اغلب موارد با سس غلیظ سرو می شوند.
سوسیس (Wuirst). اغراق در اهمیت سوسیس در فرهنگ غذایی آلمان چندان دور از منطق نیست، در این کشور حدود ۱۵۰۰ نوع سوسیس وجود دارد و اگر نگاهی به یخچال های فروشگاه هایی مانند DeWe در برلین بیندازید متوجه خواهید شد که این تعریف اغراق محسوب نمی شود. سوسیس در آلمان صرفاً یک اسنک برای پر کردن شکم یا روشی هوشمندانه برای مصرف قسمت های دورانداختنی حیوان نیست، بلکه پایه اصلی یک وعده غذایی محسوب می شود. از انواع معروف سوسیس می توان به تورینگر از تورینگن با طعم تند، نورنبرگر از نورمبرگ، یک سو سپس باریک و پرادویه، و Wiesswurst از مونیخ، یک محصول ترکیبی با پایه گوشت گوساله، اشاره کرد. سوسیس های تکه ای نیز انواع بسیاری دارند. مثل سرو بلات، در حالیکه سالامی آلمانی با نمونه مجارستانی آن قابل مقایسه است. سوسیس های رایج تر عبارتنداز Mettwurst, ‘feewurst و Leberwurst، که آخری در انواع ریز بافت و درشت بافت موجود است، و بهترین انواع آنها با جگر غاز همپایی می کنند. سوسیس BockwUTSt که در جهان به فرانکفورتر شهرت دارد قبل از سرو در آب جوش گرم می شود و نکته جالبتر اینکه Bratwurst گریل یا سرخ می شود. سوسیس Blutwurst یا پودینگ سیاه در مقادیر اندک و بهمراه سیب زمینی نمک دار و Sauerkraut سرو می شود. سس خردل یکی از همراهان همیشگی سوسیس آلمانی است.
مناطق مختلف آلمان، و حتی شهرها هرکدام به عنای محلی و مخصوص خود می بالند. برخی از این غذاها محبوبیت منطقه ای دارند، در حالیکه برخی دیگر در سرتاسر کشور شهرت یافته و همه جاسرو میشوند.
آیسباین Eisbein . پاچه آبپز، که غذای محبوب برلینی هاست. خوردن یکجای این غذا کار دشواری است و در حقیقت باید اول چربی های آن را جدا کنید. کلم رنده شده آبپز با سرکه به هضم این غذای چرب کمک می کند. این غذا در باواریا بصورت ست سرو شده و Schweinshax نامیده می شود.
هیمل اوند ارده Himmel und Erde. غذای «آسمان و زمین» راینلندی ترکیبی از سیب (که در نوک درخت رشد می کند) و سیب زمینی (که زیر خاک میروید) است، که با فرانکفورتوسرو میشود.
کاسلر ریپشن Kassler Rippchen . گوشت دودی دنده از برلین که در آن یک قطعه گوشت در آب نمک خوابانده و سپس دودی می شود.
کونیگسبرگر کلوپسه Konigsberger Klopse. شامی کباب که با گوشت چرخ کرده تهیه میشود. دستور پخت این غذا از کونیگسبرگ (کالینینگراد) آمده، که زمانی پایتخت استان پروسیای شرقی بوده، منطقه ای که امروزه بین هلند و روسیه تقسیم شده است.
لابسکائوس Labskaus . این غول ترکیبی از سواحل دریای شمال که در اصل یک صبحانه ماهیگیری است شامل بیف کوبیده، تکه های شاه ماهی، ریشه چغندر، پیاز و ترشی است که یک نیمرو روی آن گذاشته می شود.
لیبرکیزه Leberkase. همان میت لوف باواریایی که از گوشت چرخ کرده درست می شود. گوشت به آرامی در فر بخت می شود تا رویه تُردی شکل بگیرد.
لیپزیگر آلرلى Leipziger Allerlei. «شله قلمکار لیپزیگر» ترکیب اشتها آوری از سبزیجات تازه است که بخودی خود اسنک محسوب شده و یا می توان آن را کنار غذای گوشتی سرو کرد.
مالتاشن Maultaschen . معادل انگلیسی راویولی اما بسیار بزرگتر. این غذای ویژه سوآبی شامل بسته های کوچک پاستا پر شده با گوشت چرخ کرده است.
زائر براتن Sauerbraten . گوشت کبابی این غذا از راینلند شامل گوشت کبابی خوابانده در مربای انگور فرنگی، خامه، و پیاز است.
سائوماگن Saumagen. سیرابی که غذای محبوب هلموت کهل، صدراعظم سابق آلمان، است از راینلند فالتز آمده و بسیار خوشمزه تر از چیزی است که بنظر می رسد. این غذا بهمراه میت لوف، و تکه های گوشت ادویه دار سرو می شود.
ازویبل کوشن Zwiebelkuchen. پای پیاز که با پیاز درست شده و با نوشیدنی تازه سرو می شود. غذای مخصوص هسن و بادن-وورتمبرگ است.
باتوجه به کاراکتر قابل توجه اغلب غذاها دسرها به یک تکه میوه یا کمپوت میوه تنزل یافته اند. با این حال، چندین نوع پودینگ وجود دارند که کم و بیش منحصر بفرد آلمان هستند. در جنوب Mehlspeisen پودینگ با روکش دار چینی یا شاهدانه بوده، و Kripfen نوعی دونات است.
در شمال، Rote Grutz همان کمیوت میوههای قرمز مثل انگورفرنگی، توت فرنگی، تمشک و گیلاس، در ترکیب یا نشاسته است که با خامه، بستنی یا سس وانیل سرو می شود.
برخی از بهترین محصولات نانواییها فقط در کریسمس پخت میشوند که معروفترین آنها Lebkuchen یا نان زنجبیلی نورمبرگ قرص میوه در سیدنی بنام Stollen هستند.
غذاخوری های سنتی و کوچک در آلمان Gaststatte، Gasthof یا Wirtschaft نامیده می شوند، مکان دیگری که غذای آلمانی خوب در آن سرو می شود Ratskeller است که شبیه انبارهای طاق دار زیر ساختمان های شهرداری است، جایی که شهردار از سرگرم کردن میهمانان خود شرمنده نمی شد.
رستورانهایی که غذای خارجی سرو می کنند بسیار زیادند، و در شهرهای بزرگ اغلب غذاهای بین المللی در منوی رستوران ها دیده می شوند، و بیشترین تاکید روی غذای ترکی و بالکان است، اغلب رستوران ها دارای منوی روز (Tageskarte) یا ناهار ثابت (Mittagsmenu) هستند که برای دو یا سه پرس غذا قیمت خوبی می گیرند.
اگر بدنبال اسنک هستید باید به ImbissStube یا ساندویچ فروشی ها بروید. این غرفه ها انواع سوسیس را در بشقاب های یکبارمصرف بهمراه یک رول نان و سس خردل سرو می کنند. معمولاً غذاخوری ها به دو بخش کافه در نزدیکی در ورودی و قسمت غذاخوری تقسیم می شوند. یک میز بزرگ در قسمت کاقه مخصوص مشتری های محلی است.
اگر یک غذاخوری شلوغ باشد کاملاً عادی است که میز خود را با بقیه مشتری ها شریک شوید، البته جمه Ist hier frei ? فراموش نشود. و ادب حکم می کند که به هم میزی ها خود هنگام شروع غذا Guten Appetit ! و زمان ترک میز Auf Wiederschen ! بگوید.
گارسون، لطفا ! | Bedienung, bitte |
یک میز می خواستم. | Ich hatte/Wir hatten gerne einen Tisch |
صورتحساب لطفاً | Zahlen, bitte |
من… می خواستم. | … Ich mochte gern |
نان | Brot | منو | Speisekarte |
قهوه | Kaffee | آب معدنی | Mineral wasser |
دسر | Nachtisch | سیب زمینی | Katoffelen |
ماهی | Fisch | سالاد | Salat |
میوه | Obst | سوپ | Suppe |
آبمیوه | Fruchtsaft | شکر | Zucker |
لیوان | Glas | چای | Tee |
بستنی | Eis | گوشت | Fleisch |
مارماهی | Aal | گوشت گوسفندی | Lamm |
سیب | Apfel | عدس | Linsen |
پرتغال | Apfelsine | قلوه | Nieren |
جوجه کبابی | Backhuhn/ Brathuhn | هلو | Pfirsich |
آلو | Pflaumen | گلابی | Birne |
قارچ | Pilz | گل کلم | Blumenkohl |
بوقلمون | Pute/ Truthahn | لوبیا | Bohnen |
تخم مرغ | Ei/ Eier | بیف | Rind |
سوپ غلیظ | Eintopf | ترشی شاه ماهی | Rollmops |
اردک | Ente | نخود | Erbsen |
کلم بروکسل | Rosenkohl | توت فرنگی | Erdbeeren |
غاز | Gans | خامه | Sahne |
خیارترشی | Gurke | ژامبون | Schinken |
تمشک | Himbeeren | خرچنگ | Hummer |
بیکن | Speck | گوشت گوساله | Kalb |
اسفناج | Spinat | گیلاس | Kirschen |
زبان | Zunge | سیر | Knoblauch |
سالمون | Lachs | پیاز | Zwiebel |
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 404
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید