فهرست مطالب
لتونی از کشورهای حوزه دریای بالتیک است.در مورد جغرافیای لتونی می توان گفت این سرزمین مسطح و هموار است و به ندرت بلندی هایی در آن مشاهده می کنیم. موسیقی و آواز جزء ارکان اصلی فرهنگ لتونی است. اقتصاد لتونی رو به گسترش است و تاریخ لتونی بسیار پر تلاطم و با درگیری و جنگ های زیادی همراه بوده است.
لتونی
اگر شما هم قصد سفر به لتونی را دارید و میخواهید ویزای لتونی را دریافت کنید کافی است به سایت ما wisa.ir مراجعه کنید و فرم ویزای لتونی را تکمیل نمایید تا در اسرع وقت به اوامر شما رسیدگی شود.
کشور لتونی با مساحت ۶۴ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع در ساحل شرقی دریای بالتیک واقع شده است که کشور در طول جغرافیایی ۲۲ تا ۲۸ درجه شرقی و عرض جغرافیایی ۵۶ تا ۵۷/۵ درجه شمالی قرار دارد همسایگان کشور لتونی به ترتیب: استونی در شمال، روسیه در شرق بلاروس در جنوب شرقی و لیتوانی در جنوب میباشد لتونی به همراه کشورهای استونی و لیتوانی ۳ جمهوری کناره دریای بالتیک شوروی سابق را تشکیل می دادند وشوروی سابق از طریق بنادر کشور لتونی با بسیاری از کشورها داد و ستد داشته است.
جغرافیای لتونی
۳۴۰۰ سال قبل سرزمین لتونی پوشیده از برف و یخ بوده است در طی قرنهای ۱۲ تا ۱۴ میلادی ای ن یخ ها شروع به ذوب شدن وعقب نشینی می کنند. اگرچه این سرزمین، سرزمین مسطح و هموار است اما در این کشور تعداد زیادی رودخانه، دریاچه و باتلاق های زیبا وجود دارد که مناظر زیبا و دیدنی این کشور صد چندان کرده است این کشور بیش از ۳ هزار دریاچه دارد این دریاچه ها بیشتر در ناحیه لاتگاله در شرق این کشور قرار دارند این منطقه به سبب دریاچه های زیبای موجود در آن به سرزمین دریاچه های آبی شهرت یافته است.
مناطق مرتفع در این کشور کم است. که بلندترین نقطه کشور کوه کیزینکالنز با ارتفاع ۳۱۱/۶ متر است. رودخانه های زیادی در سرزمین وجود دارد. مهم ترین آنها دائوگاوا، ونتا، لیلوپ و گاایا می باشند. رودخانه دائوگاوا از منطقه دوینا سرچشمه می گیرد و به عنوان بزرگترین رودخانه این کشور شناخته می شود. مشهور ترین دریاچه های مهم آن هم لوبانس، رازفا، اینگیور، اوسما و بورتینکس نام دارند.
جغرافیای لتونی (طبیعت زیبا)
آب و هوای این کشور معتدل قاره ای است. میانگین دما در شب های تابستان ۱۱ درجه و روزهای آن ۲۳ درجه می باشد. و در کل معمولاً دمای هوا از ۳۰ درجه سانتیگراد بیشتر تجاوز نمی کند. در ماه ژانویه میانگین دما در مناطق ساحلی دما به کمتر از ۳- درجه نمی رسد. ولی در مناطق مرکزی کشور میانگین دما در زمستان ۷- درجه می رسد. میانگین بارش سالیانه در این کشور ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیمتر می باشد. که آب هوای این کشور بیشتر به کشورهای اروپای غربی شباهت دارد.
جغرافیای لتونی ( یک روز زمستانی)
جمعیت: بر طبق آخرین آمار منتشر شده جمعیت لتونی نزدیک به ۲ میلیون نفر می باشد. تراکم جمعیت در این کشور نسبت به دیگر کشورهای اروپای غربی کمتر است.
نژاد: کشور لتونی یک کشور چند ملیتی است. که از جمعیت آن لتونیایی ۵۵ درصد، روسی ۳۳درصد، اوکراینی ۴ درصد، لهستانی ۳ درصد،بلاروس ۴ درصد و سایر اقوام تشکیل می دهند.
زبان: زبان رسمی کشور لتونیایی است. اما بسیاری از مردم زبان انگلیسی و آلمانی را می دانند.
دین: از میان مردم ۷۷ درصد آنها پیرو دین مسیحیت هستند و بقیه یا بی دین یا پیرو دیگر ادیان هستند .
آداب و رسوم فرهنگی و هنری لتونی مربوط به زمانهای بسیار قدیم می باشد. آبیشتر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار آواز محلی یا دایناس شناسایی شده است کریش یانیس بارونس در سالهای۱۸۲۳-۱۸۳۵ با تحقیقاتی موفق شد بسیاری از این آوازهای محلی را کشف کند که وی به عنوان پدر موسیقی آوازهای محلی کشور شناخته میشود. بسیاری از آوازهای محلی در آکادمی علوم نگهداری شود که بازگو کننده اخلاقیات اهای قدیمی کشور می باشد.
فرهنگ لتونی
ادبیات لتونی در قرن ۱۹ میلادی پابه عرصه وجود نهاد. کار اصلی ادبی در اواخر قرن نوزدهم با شعرحماسی بنام لاسپی لیسیس آغاز شد در این شعر حماسی یک قهرمان افسانه ای توسط آندریاس پومپورس ساخته شده است. در این کشور از لاسپی لیسیس به عنوان یک سنبل مهم یاد میشود به عنوان مثال می توان گفت که در روز دوم نوامبر به یاد بود داوطلبان جنگ لتونی به عنوان لاسپی لیسیس مطرح است.
معروف ترین نویسنده لیتوانیایی یانیس رینیس می باشد که وی نه تنها مهم ترهورترین نویسنده ی ایتالیایی نیز میباشد شاعر و نمایشنامه مبارزه جهت استقلال نیز می باشد شاعر معاصلکه یکی از رهبران مبارزه جهت استقلال لتونی می باشد. شاعر معاصر ویزما بلشویکا وی یکی از کسانی بود که در سال ۱۹۹۲ به هنگام اعطای جایزه نوبل در ادبیات مورد نظر قرار گرفت.
فرهنگ لتونی ( نویسنده لیتوانیایی یانیس رینیس)
موسیقی و آواز نقش مهمی در فرهنگ ملی و زندگی مردم این کشور ایفا میکند قدمت آواز های محلی و مقطعی و نیز فستیوال های گوناگون به سال ۱۸۷۳ برمیگردد در تابستان سال ۱۹۹۳ درلتونی و با حضور ۳ هزار شرکت کننده بیست و یکمین فستیوال رقص و آواز برگزار گردید و بیش از ۵۰۰۰ خواننده شرکت کننده لتونیایی و خارجی در این فستیوال شرکت کردند اکنون از موسیقی نیز در لیتوانی به صورت زیرکانه در جهت مسائل سیاسی استفاده می شود یکی از نمودهای این مساله از موسیقی جهت بیان مخالفت با فرهنگ روسیه می باشد.
فرهنگ لتونی(فستیوال های موسیقی)
مسئله اقلیت های نژادی در لتونی یک مسئله مهم می باشدچون که ۴۷ درصد کل جمعیت کشور را اقلیتهای نژادی مختلف تشکیل میدهد بیشتر این اقلیت ها در زمان اشغال شوروی به این کشور وارد شدند و به همین دلیل احساس میشود برخی از آنها به دولت لتونی وفادار نباشد. اقلیت های نژادی در توسعه فرهنگی و آموزش زبان خود از آزادی کامل برخوردارند. در این کشور ۳۴ جامعه فرهنگی و نژادی وجود دارد. گروه های نژادی متعددی وجود دارند که در رادیو برنامه اجرا می کنند.
از زمان استقلال لتونی به بعد تلاش های زیادی در جهت تأسیس یک سیستم بانکی و مالی مستقل انجام داد. و در سال ۱۹۹۱ توانست تمام دارایی های بانک های فعال روسیه در کشور را تحت مالکیت خود درآورد. و آن ها را جزو نظام بانکی خود به حساب آورند. سپس واحد پولی خود را به جای روبل روسیه روبل لتونی قرار دادند. که روبل روسیه بعد از مدتی اعتبار خود را از دست داد و به ارز خارجی مبدل شد.
اقتصاد لتونی
روبل لتونی یک واحد پول موقت بود که جای خود را به واحد پول ثابت لات داد. در سال ۱۹۹۲ نرخ تورم ۱۰۵۱ درصد بود که به تدریج نرخ آن تا ۲۵ درصد در سال ۱۹۹۵ کاهش یافت. در سال ۱۹۹۹ این کشور به عضویت سازمان تجارت های جهانی درآمد. که با توجه به جمعیت کم و زیربناهای اقتصادی مناسب در این کشور، در زمینه کسب و کارها در موقعیت خوبی قرار دارد. که سازمان تجارت جهانی هم آن را ۱۴ کشور از لحاظ آسانی کسب و کار معرفی کرد.
یکی از اهداف اقتصادی دولت جلوگیری از نفوذ و ایجاد توازن اقتصادی مابین کشورهای شرقی و غربی بر اقتصاد لتونی می باشد. و دولت مصمم است که بازارهای جدیدی را در بین کشورهای غربی جهت صادرات خود پیدا کند و بیشتر در نظر دارد از موقعیت جغرافیایی خود بهره ببرد. و در این زمینه به بخش هایی نظیر تجارت حمل و نقل، ارتباطات، خدمات بانکی و توریسم اهمیت زیادی می دهد.
کشاورزی: از زمان اجرایی شدن طرح خصوصی سازی تا حدود ۵۰۰ شرکت در زمینه شروع به فعالیت کردند که اکنون آنها تعداد خیلی بیشتر شده است. که تولید گوشت، شیر و تخم مرغ از محصولات عمده آن است. صادرات ماهی و گوشت قرمز به دیگر کشورهای اروپایی انجام می شود.
جنگل داری: ۴۳ درصد از مساحت این کشور را جنگل ها پوشش داده اند. و این عامل یکی از پتانسیل های مهم در اقتصاد لتونی می باشد. که تولید الوار و فرآوری چوب از مهم ترین بخش های این صنعت می باشد.
اقتصاد لتونی (صنعت چوب)
صنایع تولید مواد ساختمانی: این کشور از لحاظ منابع اولیه جهت صنعت ساختمان سازی بسیار غنی است. مواد اولیه مثل خاک رس، شن، کوارتز دولومیت به میزان قابل توجه وجود دارد. از نظر سنگ گچ و کارخانه های مربوط به آن موقعیت این کشور در شمال اروپا انحصاری می باشد. اکنون بسیاری از محصولات ساختمانی مانند سیمان، آجرهای سرامیکی و … را به کشورهای اروپایی صادر می کند.
صنایع شیمیایی و دارویی: یکی از پتانسیل های این کشور وجود صنایع شیمیایی و دارویی است. نیاز اولیه این صنایع نفت، گاز طبیعی و ذغال سنگ است و عدم وجود این منابع لتونی را مجبور به واردات آنها کرده است. شرکت های داروسازی با تولید عطر، محصولات آرایشی، موادشیمیایی و بیولوژیکی، دارو و نایلون در روند توسعه مناسبی قرار گرفتند. تولید و صادرات دارو از پتانسیل های این بخش در آینده می باشد.
اقتصاد لتونی (صنایع شیمیایی)
صنعت توریسم: با توجه به سیاست های جدید دولت در صنعت توریسم، این بخش رو به گسترش می باشد. تعداد زیادی از گردشگران به قصد تفریح و بررسی زمینه های سرمایه گذاری به این کشور سفر می کنند. شهر ریگا به خاطر وجود مراکز فرهنگی و تاریخی و جاذبه های خاص توریستی از زمان های قدیم محلی برای گذراندن تعطیلات و تفریح بوده است.
نظام سیاسی کشور جمهوری پارلمانی است. این جمهوری برای اولین بار در تاریخ سال ۱۹۱۸ تأسیس شد. اولین قانون اساسی لتونی در ۱۵ فوریه سال ۱۹۲۲ به تصویب رسید و در سال ۱۹۹۳ به طور کامل مورد بازنگری قرار گرفت.
پارلمان بالاترین ارگان قانونی در این کشور است. که از ۱۰۰ عضو تشکیل شده است. که نمایندگان پارلمان برای دوره های ۳ ساله توسط افراد بالای ۱۸ انتخاب می شوند. در بین مردم لتونی پارلمان را به نام سایما می خوانند. سایما در زبان لتونیایی به معنای محل ملاقات است و از سال ۱۹۲۲ به نام معروف شده است. احزاب برای شرکت در انتخابات پارلمانی باید حداقل از پشتیبانی ۴ درصد از آراء عمومی برخوردار باشند.
پارلمان لتونی
نخست وزیر ریاست هیئت دولت را بر عهده دارد. هیئت دولت د راین کشور دارای ۱۳ وزارتخانه کشاورزی، فرهنگ، رفاه، دفاع، اقتصاد، علوم و آموزش، محیط زیست، دارایی، امور خارجه، بازرگانی، امور بالتیک و اسکاندیناوی، وزرات کشور، دادگستری، حمل و نقل ، اصلاحات می باشد.
با توجه آثار بر جای مانده باستان شناسان به این نتیجه رسیده اند که حدود ۹۰۰۰ سال قبل در این سرزمین انسان ها زندگی می کردند. در ۲ هزار سال قبل از میلاد سرزمین لتونی شمالی ترین زیستگاه گروههای نژادی بالتیک بوده است. بدنبال مهاجرت بالتیکی ها به این سرزمین سبب شد جمعیت حاکم آنجا این اقوام باشند.
در طی قرن ۱۲ میلادی جوامع شرقی حوزه دریای بالتیک دچار تحولاتی شد. در این برهه از زمان جوامع زیادی رو به پیشرفت و ترقی بودند. که در این زمان صلیبیون که آلمانی بودند با لشکرکشی مذهب کاتولیک به این سرزمین آوردند. که باعث شدند مراحل پیشرفت در این جامعه متوقف شود. بعد از ۱۰۰ سال جنگ صلیبیون موفق شدند در سرزمین فعلی لتونی و استونی دولت لیوانیان را تأسیس کنند. که قلمرو خود را با تصرف چندین قبیله دیگر گسترش دادند.
در سال های ۱۵۸۳-۱۵۵۸ کشور روسیه در تلاش تصرف سرزمین لیوانیان بود. و آنها را ناخواسته درگیر جنگ کرده بودند. که در نهایت لیوانیان بین امپراطوری سوئد، لهستان و لیتوانی تقسیم شد. و در آن یک دوک نشین در قرن ۱۷ میلادی به نام کورلند تأسیس شد. که موفق شد مستعمراتی در آفریقای جنوبی و جزایر کارائیب توباگو بدست آورد.
تاریخ لتونی (تصویری قدیمی از شهر ریگا)
قدرت طلبی روس ها در سال های۱۷۹۵-۱۷۰۰ باعث شد سرزمین های شرقی و دریای بالتیک به تصرف روسیه درآید. در دوران قرن ۱۹ میلادی اولین روزنامه به زبان لیتوانیایی منتشر شد و حس ملی گرایی را در مردم برانگیخت و روشنفکران و فرهنگ دوستان تلاش های زیادی در جهت گسترش زبان و ادبیات لتونیایی انجام دادند. اما در دهه ۱۸۸۰ میلادی روسیه تلاش های زیادی در گسترش زبان و فرهنگ روسی در بالتیک آغاز نمود.
در اوایل قرن ۲۰ میلادی جنبش استقلال طلبی در میان مردم کشور شکل گرفت. و انقلابی علیه زمینداران آلمانی و ظلم و اختناق روسیه به راه انداختند. در دوین سال جنگ جهانی اول لتونی تسلیم شد. ارتش آلمان نیمی از غرب کشور را تصرف کردند و حدود ۵۰۰ هزار نفر را آوره کردند. در سال ۱۹۱۸ با شکست آلمان و پایان جنگ جهانی اول نیروهای آلمان این کشور را تخلیه کردند.
تاریخ لتونی (اشغال کشور توسط آلمان ها)
پس از آزادی لتونی دولت موقت به ریاست کارلیس المانیس قدرت را دست گرفت. که در تاریخ ۱۸ نوامبر دولت لتونی را مستقل اعلام نمود. در پایان دهه ۱۹۲۰ ملت لتونی توانست به استاندارد های زندگی اروپای غربی دست یابد. مهم ترین دست آورد آنها اصلاحات ارضی بود که باعث شد ۱۴۵ هزار نفر از کشاورزان فاقد زمین صاحب زمین شوند.
آژانس مسافرتی شمیران گشت
تلفن تماس: ۲۶۲۰۶۳۵۷ ۲۶۲۰۶۴۷۹
آدرس آژانس : در گوگل بنویسید آژانس شمیران گشت
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 26
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید
آژانس مسافرتی شمیران گشت، ارایه دهنده انواع خدمات مسافرتی گردشگری و جهانگردی