لوکزامبورگ کشوری با وسعت و جمعیت کم است. جغرافیای لوکزامبورگ درشمال جنگلی و در جنوب دره های وسیع دارد. اقتصاد لوکزامبورگ باز است. که کشورهای زیادی در آن سرمایه گذاری کرده اند. فرهنگ لوکزامبورگ نزدیک به فرهنگ ژرمن ها است . و در آخر تاریخ لوکزامبورگ را بررسی می کنیم.
لوکزامبورگ
اگر قصد سفر به لوکزامبورگ را دارید و میخواهید ویزای لوکزامبورگ را دریافت کنید کافی است به سایت ما wisa.ir مراجعه کرده و فرم ویزای لوکزامبورگ را پر کنید تا در اسرع وقت به اوامر شما رسیدگی شود.
کشور لوکزامبورگ با۲/۵۸۶ کیلومترمربع مساحت در مرکز اروپای غربی واقع شده است. این کشور از طرف شمال و غرب به وسیله ی بلژیک از شرق توسط آلمان و از جنوب به وسیله فرانسه محصور گردیده است. حداکثر بین شمال وجنوب لوکزامبورگ ۸۲ کیلومتر و بیشترین فاصله بین شرق و غرب آن ۵۷ کیلومتر می باشد.
جغرافیای لوکزامبورگ
این کشور از نظر جغرافیایی به دو بخش تقسیم می شود:
لوکزامبورگ از جمله کشورهایی است که به دریا راه ندارد ولی با کانال سازی بر روی رودخانه موزل این کشور توانسته است به امکانات کشتی رانی بر روی رودخانه راین دست یابد. و در جهت بهبود وضعیت کشتی رانی با کشور آلمان سرمایه گذاری هایی انجام گرفت. که قدرت حمل و نقل آبی کشور تا ۱۵ درصد افزایش دادند.
لوکزامبورگ کشوری فلاتی شکل با دره های کم عمق و وسیع است.کم ارتفاع ترین نقطه آن حدود ۱۲۹ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.در حال حاضر در حدود ۲۴ درصد از اراضی این کشور مزروعی، ۲۰درصد مرتع و علفزار، ۲۱ درصد جنگلی می باشد. مرتفع ترین نقاط در برخی نواحی شمال وشمال غربی این کشور قرار دارند و قله ی هولدانگه با۵۵۴ متر ارتفاع بلند ترین نقطه ان است.
جغرافیای لوکزامبورگ ( جنگل های شمالی)
رود های مهم لوکزامبورگ عبارتند: الزت- شیه-کلر و همچنین ویلتس که از طریق سور به رودخانه مهم موزل می ریزد. رود های اور- سوئر و موزل از شمال به جنوب در مرز این کشور با المان در جریان هستند. بندر مرتر در شرق این کشور و بر رودخانه موزل قرار دارد.
این کشور زمستانهای ملایم و تابستان های خنک دارد.بادهای شمال غربی که از بخش غربی و کم ارتفاع تر آردن بلژیک عبور می کنند. ابرهای فراوان و بارندگی به همراه دارند.میانگین سالانه بارندگی ۷۵۰ میلیمتر می باشد. که در ۶ ماه از سال بارندگی داریم. ماه می و ژوئن آفتابی ترین ماه ها، ژوئیه و اوت گرمترین ماه ها و ژانویه و فوریه سرد ترین ماه های سال می باشند.
جغرافیای لوکزامبورگ (فصل پاییز)
جمعیت: طبق آخرین آمار منتش شده جمعیت لوکزامبورگ ۵۲۸ هزار نفر می باشد. از سال ۱۹۸۷ به این طرف، متولدینی که دارای پدر خارجی و مادری لوکزامبورگی باشند ملیت لوکزامبورگی کسب می کنند.
نژاد: این کشور در گذشته به اشغال کشورهای مختلف اروپایی(اسپانیای ها، فرانسوی ها، اتریشی ها و پروسی ها) درآمده است. و باعث اختلاط نژادی این کشور شده است. و به طور کلی سفید پوست و از نژاد ژرمنی هستند
زبان: مردم این کشور دو زبانه و بیشتر سه زبانه هستند. زبان های فرانسوی، آلمانی، لترزبورگیش و انگلیسی از جمله زبان های مورد استفاده در این کشور است. زبان فرانسوی معمولاً در امور اداری مبادلات دیپلماتیک و دادگاهها بکار می رود. مردم بصورت معمول از زبان لتزبورگیش در میان خود استفاده می کنند. که این زبان، به زبان کهن موزلی-فرانکی آلمان غربی برمی گردد.
دین: با توجه به اینکه این کشور، در طول قرن ها تحت نفوذ مذهب کاتولیک قرار داشته است. بنابراین ۹۷ درصد از جمعیت کشور پیرو کلیسای کاتولیک روم هستند.
استفاده های چشمگیری از کتابخانه ملی- ارشیو ملی کنسرواتوار موسیقی شهر لوکزامبورگ به در زمینه فرهنگی به عمل می آید. در لوکزامبورگ بازار بزرگی برای کارهای نقاشی و مجسمه سازی سنتی وجود دارد. صنعت چاپ کوچکی در لوکزامبورگ وجود دارد که کار های ادبی به زبان های فرانسه- المانی و لوکزامبورگی چاپ می کند. دولت تمامی خدمات پست و تلگراف را در لوکزامبورگ انجام می دهد.
فرهنگ لوکزامبورگ
آداب و سنن این کشور ترکیبی از آداب و رسوم آلمان یعنی ایالت های بادن-ورتمبرگ و آلزس و لورن فرانسه است. که در هر دو فرهنگ ژرمنی حاکم است. و به خاطر سوابق دوک نشینی آداب و سنن و فرهنگ ها به شکل جشن های ملی و محلی و با لباس های مخصوص برگزار می شود. در ضمن دولت این کشور با حفظ نفوذ این فرهنگ ها، فرهنگ لوکزامبورگی را ترویج می کند تا به نوعی هویت ملی خاص خود را داشته باشند.
فرهنگ لوکزامبورگ (جشن ملی)
هر چند که هر گونه استخدامی درواقع مشمول بیمه اجتماعی اجباری می گردد اما خود دولت خدمات اجتماعی را ارائه نمی دهدو به جای ان هیئت های نیمه عمومی متشکل از نمایندگان دولت و نمایندگان منتخب کار فرمایان و کارمندان به این کار مبادرت می ورزند. مزایای خدمات اجتماعی بر اساس کنوانسیونهای بین المللی که مورد موافقت هر کشوری قرار گرفته اتباع خارجی را نیز دربرمی گیرد.
نظام اقتصادی این کشور برپایه بازار آزاد استوار است. لوکزامبورگ به جهت اینکه بطور مستقیم به دریا راه ندارد و از وسعت و امکانات کمی برخوردار است. در سالیان به کشورهای همسایه خود وابسته بوده است. در سال ۱۹۲۱ طبق قرارداد منعقده بین دو کشور اتحادیه بلژیک لوکزامبورگ به مدت ۵۰ سال بوجود آمد.این قرارداد از این سال تاکنون بجز فاصله زمانی ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۴ که دوک نشین بزرگ درگیر جنگ با آلمان بود وجود داشته است.
اقتصاد لوکزامبورگ
از جمله ویژگی های اقتصاد لوکزامبورگ می توان به برخی از معافیت ها و تسهیلات مالی اشاره کرد. که منجر به جذب سرمایه های دیگر کشورهای اروپایی در بانک های این کشور شده است. تعداد بانکهای موجود دراین کشور در پایان سال ۱۹۹۳ به ۲۲۱ مورد رسید که اکثر انها نیز شعبه هایی از بانک های خارجی هستند.
درسال ۱۹۹۲ اتحادیه اقتصادی بلژیک و لوکزامبورگ برای یک دوره ی۱۰ ساله دوباره تمدید گردید. لوکزامبورگ فاقد بانک مرکزی است و از این لحاظ به بلژیک متکی بود. البته در سال ۱۹۸۳ مرکز پولی لوکزامبورگ بوجود امد و بعنوان یک واحد بانکی ناظر، نظرات لوکزامبورگ را در مجامع پولی بین المللی مطرح می کند.
سیاست متنوع سازی اقتصادی در دو جهت عمده صورت گرفت.از یک طرف سعی شد در بخش صنایع،صنایع پایین دستی از قبیل سیمان، مصالح ساختمانی و تولیدات سیم های مسی رونق یابد که در این بخش شرکت های آمریکایی، ژاپنی، فرانسوی، آلمانی و سوئدی سرمایه گذاری نموده اند. و از طرف دیگر بخش خدمات توسعه یابد.
معادن: این کشور بجز سنگ آهن شن و ماسه و گچ معادن باارزش دیگری ندارد. بطورکلی مواد اولیه مورد نیاز صنایع تولیدی لوکزامبورگ از جمله زغال سنگ از خارج وارد می شود.
اقتصاد لوکزامبورگ ( معادن)
کشاورزی : سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی درسال ۱۹۹۳ حدود ۲/۲ درصد بوده است. مهمترین محصولات کشاورزی عبارتند از جوو گندم- سیب زمینی وانگور- جودو سر- میوه جات- پرورش دام و فراورده های لبنی نیز از اهمیت چندانی برخوردار می باشند. در دوره ی زمانی ۹۲/ ۱۹۹۱ لوکزامبورگ ۵۱/۴۹۰ هکتو لیتر شراب صادر نمود که ۸۴ درصد ان به بلژیک بوده است.
جنگلداری: مساحت زمین های جنگلی در سال ۱۹۹۰ برابر با ۶۲۰/۸۸ هکتار بوده است. جنگلهای لوکزامبورگ عمدتا” در شمال این کشور قرار دارند و مواد اولیه صنایع کاغذ لوکزامبورگ را تاِمین می کند.
صنایع: درسال ۱۹۹۰ صنایع لوکزامبورگ ۹/۳۴درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می داد در صورتیکه در همین سال فعالیتهای تولیدی به تنهایی ۹/۲۵ درصد از تولیدات ناخالص داخلی را شامل می شد. صنایع لوکزامبورگ در سال ۱۹۹۳ به استثنای ساختمان با ۳/۳ درصد با رکود مواجه شد. مواد شیمیایی- لاستیک و محصولات پلاستیکی روی هم رفته۱۶درصد از تولیدات صنایع را در سال ۱۹۹۰ شامل می شد.
اقتصاد لوکزامبورگ (صنایع)
قانون اساسی لوکزامبورگ: قانون اساسی این کشور برای اولین بار در ۱۷ اکتبر ۱۸۶۸ به تصویب رسید. درسال ۱۹۱۹ اجزا اصلی در هیئت قانونگذاری مجلس تغییرات اساسی را در قانون مطرح ساختندو اعلام نمودند که حکومت پادشاهی وقت کشور تمام قراردادهای محرمانه را تایید کند. نمایندگان از طریق رای گیری انتخاب شوند.
تشکیلات حکومتی
دوک اعظم: دوکنشین اعظم لوکزامبورگ بعنوان دولتی آزاد مستقل و غیر قابل تجزیه از سیستم حکومتی بر اساس نظام مشروطه سلطنتی و دمکراسی پارلمانی برخوردار است.
قوه مجریه: شخص دوک اعظم به عنوان بالاترین مرجع قدرت اجرایی به شمار می رود.شورای وزرا این کشور اوریل سال ۱۹۹۳ متشکل از نخست وزیر ۹ وزیر و۲ دبیر دولتی بود.
قوه مقننه:بر طبق قانون اساسی مجلس نمایندگان از سوی مردم و برای مدت ۵ سال انتخاب می گردد. تمام شهروندان لوکزامبورگی که به سن ۱۸ سالگی رسیده و از حقوق اجتماعی و سیاسی بر خوردار باشند می توانند در رای گیری شرکت نمایند.
پارلمان کشور
قوه قضائیه: در نظام قضائی این کشور هیئت منصفه نقشی ندارد ودر صورتی که شخصی از سوی اقلیت قضات مجرم شناخته شود وی تبرئه می شود. قضات از سوی دوک اعظم و برای مادام العمر انتخاب می شوند و انها را نمی توان بر کنار نمود مگر به حکم قضایی.
تاریخ این کشور کوچک که در قلب صنعتی اروپا واقع شده به سال۹۶۳ برمی گردد یعنی زمانی که ذیک فروی کنت اردنز اقدام به ساخت دژی نمود که قرار بود مرکز پایتخت امروزی گردد. در سال ۱۳۰۸ فرمانروای کشور با عنوان هانری هفتم، فرمانروای امپراطوری روم شد و این سرزمین از اهمیت ویژه ای برخوردار گردید. پسر هانری هفتم به اسم یوهان لوکزامبورگی شاه بوهم در سال ۱۳۵۴ میلادی کنت نشین لوکزامبورگ را تبدیل به دوک نشین کرد و کنترل ان تحت حکومت شاخه ای از این خاندان باقی ماند. در اوایل حکومت خاندان هابسبورگ لوکزامبورگ جز قلمرو هلند اسپانیا و سپس بعد از سال ۱۷۱۴ جزئ هلند اطریش شد. وگیوم اول پادشاه هلند بعنوان شاه این کشور شناخته شد.
تاریخ لوکزامبورگ (ذیک فروی کنت)
بعد از انقلاب فرانسه و شروع جنگ های اروپایی این کشور در سال ۱۷۹۷ تحت اشغال فرانسه درآمد. ولی بعد از شکست ناپلئون در جنگ واترلو کنگره وین این کشور را در سال۱۸۱۵ میلادی به کشور هلند واگذار کرد. که پادشاه هلند به عنوان شاه این کشور شناخته شد. در سال ۱۸۳۰ در طی شورش ها بر علیه هلند، در سال ۱۸۳۱ بخشی از خاک این کشور جدا و در سال ۱۸۳۹ به بلژیک ملحق شد.
۱۱ ما مه سال ۱۸۶۷ از روز های مهم در تاریخ لوکزامبورگ می باشد. در این روز معاهده ای بین لوکزامبرگ و انگلیس، فرانسه، هلند، انریش، ایتالیا و بلژیک امضا شد که به جاه طلبی های ناپلئون سوم و بیسمارک برای انظمام این سرزمین به قلمرو خودشان پایان دهد. که به موجب این پیمان کشورهای امضا کننده بی طرفی دائمی لوکزامبورگ را تضمین کنند.
تاریخ لوکزامبورگ
در سال ۱۹۲۰ بین فرانسه و بلژیک در مورد این کشور اختلاف نظر وجود داشت. این کشور با حدود۳۰۰ هزار نفر جمعیت و به لحاظ داشتن تاسیسات صنعتی با ارزش و با تولید بیش از ۳ میلیون تن فولاد، دارای ثبات و موقعیت مهم اجتمایی و اقتصادی بود. فرانسوی ها قصد داشتن رژیم سلطنتی را برکنار و رژیمی تحت فرمان خود روی کار آورند. ولی چون بلژیکی ها قرابت خانوادگی با سلطنت این کشور داشتند. سعی در جلوگیری از تغییر رژیم داشتند. تا اینکه پارلمان موضوع را به قضاوت آرای مردم واگذار کرد. که در این همه گرسی ۸۰ درصد از مردم رای به ابقای سلطنت دادند.
علیرغم بی طرفی لوکزامبورگ این کشور در جریان جنگهای اول و دوم جهانی به اشتغال قوای المانی درامد. پس از جنگ جهانی دوم این کشور به عضویت پیمان های مختلف اقتصادی و امنیتی درآمد.
آژانس مسافرتی شمیران گشت
تلفن تماس: ۲۶۲۰۶۳۵۷ ۲۶۲۰۶۴۷۹
آدرس آژانس : در گوگل بنویسید آژانس شمیران گشت
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 15
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید
0 Comments
امتیاز بینندگان:۵ ستاره