فهرست مطالب
مجارستان کشور اروپایی، که مرکز آن بوداپست است. جغرافیای مجارستان در حوزه آبریز دانوب قرار دارد. که باعث حاصل خیزی زمین های اطراف آن شده و مناسب کشاورزی است. اقتصاد مجارستان با جذب سرمایه گذاران خارجی روند رو به رشد خوبی دارد. فرهنگ مجارستان بیشتر به فرهنگ ترک ها نزدیک است. در انتهای مطلب تاریخ مجارستان بررسی می شود.
مجارستان
اگر قصد سفر به مجارستان دارید و میخواهید ویزای مجارستان را اخذ نمایید کافی است به سایت ما wisa.ir مراجعه کرده و فرم ویزای مجارستان را تکمیل نمایید تا در اسرع وقت به اوامر شما رسیدگی شود.
مجارستان در شرق اروپا و در شمال شبه جزیره بالکان واقع شده است. وسعت این کشور ۹۳۰۳۳ کیلومتر مربع است. که تنها ۱ درصد از مساحت اروپا می باشد. که از لحاظ مقایسه ای وسعت آن برابر با استان سمنان است. این کشور در شمال یوگسلاوی سابق، شرق اتریش، جنوب چکسلواکی، غرب رومانی و جمهوری اکراین واقع شده است.
جغرافیای مجارستان
رودهای مهم مجارستان دانوب، تیسا، دراوا هستند. که مجارستان جزو حوزه آبریز رودخانه دانوب می باشد، در گذشته این رودخانه به عنوان راه آبی مهم شناخته شده، و از آن جهت حمل و نقل و مسافرت استفاده می شده است. یونانیان آنرا استر و رومیان به آن دانوبیس می گفتند. طول این رودخانه در این کشور ۴۱۰ کیلومتر است. که از شمال و جنوب مجارستان عبور می کند.
رود دانوب از مرز اتریش به طرف مجارستان، و پس از آنکه در حدود یک سوم از مرزهای مجارستان و چکسواکی را تشکیل داده به طرف جنوب سرازیر شده و از بوداپست عبور می کند و وارد یوگسلاوی سابق می شود. رودتیسا هم از آن انشعاب می گیرد و طول آن در مجارستان ۵۹۷ کیلومتر است.
رودخانه تیسا از شمال به شرق کشور و تا جنوب آن امتداد دارد. سد تسالوگ روی این رود پس از سال ۱۹۴۵ ساخته شد. زیرا تا قبل از آن عدم کنترل این رودخانه ناحیه سیلابی وسیعی را به وجود می آورد. در حال حاضر این سد سهم مهمی در آبیاری مزارع را دارد. به غیر از رودخانه ها این کشور دارای آبهای داخلی زیادی نمی باشد.
مهم ترین دریاچه آن، دریاچه بالاتون است. که با وسعت ۵۹۵ کیلومتر مربع وسیع ترین دریاچه در اروپای مرکزی به شمار می آید. هنگام تابستان دمای هوای اطراف دریاچه بالا رفته و باعث کم شدن عمق آن می شود. که همچنین مکان تفریحی مناسبی هم می باشد. دریاچه فرتو با مساحت ۲۳۲ کیلومتر مربع که قسمتی از آن در اتریش واقع است و از دریاچه بالاتون کوچکتر است
جغرافیای مجارستان (دانوب در عبور از بوداپست)
مجارستان از نظر آب های معدنی و گرم یکی از غنی ترین کشور های دنیا به شمار می آید. آّب های گرم معمولی در هنگام تعطیلات، برای شنا کردن مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد. البته آب های گرمی هستند که دارای آبهای قلیایی و سولفوریک و رادیو اکتیو و آهن می باشد. برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. که مورد توجه توریست ها قرار گرفته است.
این کشور از نطر عوارض طبیعی به ۴ منطقه تقسیم می شود:
جغرافیای مجارستان (جلگه دانوب)
آب و هوای مجارستان متأثر از موقعیت جغرافیای آن می باشد. که این کشور در منطقه معتدله شمالی قرار دارد و محل تلاقی آب و هوای آرام اقیانوسی، جریانهای شدید قاره ای و جریان ملایم مدیترانه ای می باشد. بنابراین آب و هوای آن همیشه متغیر است.
آب و هوای مجارستان معتدل و ملایم است. متوسط حداقل دما در ماه ژانویه بین صفر تا منفی دو درجه و حداکثر دما در ماه ژوئیه بین ۱۱ تا ۳۲ درجه سانتیگراد می باشد. میزان بارندگی سالیانه ۸۰۰-۵۰۰ میلیمتر در نوسان است. جزو کشورهای پرباران محسوب می شود. که باعث شده جنگل های کشور وسعت زیادی داشته باشد.
جمعیت: طبق آخرین آمار منتشر شده جمعیت این کشور چیزی در حدود ۱۰ میلیون نفر است. ۳۰ درصد از جمعیت مجارستان در شهر بوداپست زندگی می کنند. از سال ۱۹۸۸ به بعد رشد جمعیت کشور روند نزولی داشته است.
نژاد: ساکنین اولیه مجارستان اسلو و ژرمن بودند. بعدها مجارها از تیره مغول در آن ساکن شدند. مردم این سرزمین از نژاد سفید هستند و ۹۲ درصد آنها مجاری و بقیه از تیره های ژرمن، اسلو، صربی و کولی هستند.
زبان: زبان رسمی امروزه مجاری و خط رایج لاتین می باشد. زبان مجاری از گروه زبان های فین اوگر است که شباهت زیادی به زبان فنلاندی دارد. زبان مجاری فراگیری آن مشکل است زیرا ترکیب لغات ساده و اصلی و به صورت مرکب است. و هیچ شباهتی با زبان های اروپایی ندارد.
دین: مسیحیت دین رسمی کشور است. که ۶۵ دصد کاتولیک و ۲۵ درصد پروتستان و بقیه تابع سایر مذاهب از جمله اسلام هستند.
فرهنگ مجارستان
دو عامل مهم در فرهنگ مجارستان تأثیر داشته اند: یکی آموزش عمومی و دوره های فراگیر و دوم، انقلاب فرهنگی و فرهنگ سوسیالیستی. در مورد عامل اول میتوان گفت تقریباً نیمی از جمعیت بزرگسالان یعنی تمام کارمندان و گارگران ماهر هر ده سال یکبار، در دوره هایی برای بالابردن سطح دانش خود با هر ذوق و حرفه ای شرکت می کنند. این امر به هیچ وجه به طبقه روشنفکر و یا شهرنشین محدود نمی شود. و باعث شده اختلاف فرهنگ در شهر و روستا به حداقل برسد.
در طی جنگ جهانی دوم روشنفکران دموکرات برنامه ضدفاشیستی و استقلال طلبانه را به اجرا درآوردند. که بر اساس همین سنت ها بود که فرهنگ انقلابی در مجارستان پایه ریزی شد. و در زمانی کوتاه توانست مسایل فرهنگی را حل کند و فرهنگ و آموزش پرورش را در دسترس همگان قرار دهد. که باعش سطح عمومی زندگی مردم به سطح معمول اروپا برسد. و فرهنگ سوسیالیستی در میان مردم شکل گرفت.
دلیل اینکه از فرهنگ و انقلاب کنار هم حرف می زنیم به خاطر این است که خصوصیت های ملی و موقعیت تاریخی که در نتیجه مبارزات برای استقلال ملی که با شکست های پی در پی مواجه بوده سبب شده تا فرهنگ این کشور در زندگی اجتماعی متمرکز شده است. از لحاظ تاریخی فرهنگ مردم مجارستان بیشتر شرقی و نزدیک به فرهنگ ترک ها است. و ریشه مشترک دارند.
فرهنگ مجارستان (لباس های محلی)
شمار کسانی که مرتباً کتاب مطالعه می کنند نسبتاً زیاد است که کتاب های شعر و داستان طرفداران بیشتری دارند. در سال به طور متوسط ۵۲ میلیون نسخه کتاب کتابخانه های این کشور به امانت می دهند. تعداد عضویت های کتابخانه های این کشور ۲۰۵ میلیون نفر است که نشان می دهد فرهنگ مطالعه در این کشور رواج دارد.
در سال ۱۹۴۵ مجارستان بیشتر مردم به کشاورزی اشتغال داشتند. ۲۵ درصد دهقانان رعیت بودند و بر روی زمین مردم کار می کردند. با روی کار آمدن رژیم کمونیستی روند صنعتی شدن کشور در برنامه ۵ ساله که بر پایه صنایع سنگین دنبال شد. نخستین برنامه اقتصادی بعد از اوت ۱۹۴۷ (۳ ساله) و در سال ۵۰ برنامه ۵ ساله اقتصادی به مرحله اجرا درآمد.
در سالهای ۱۹۷۵-۱۹۷۱ چهارمین برنامه اقتصادی بلند پروازانه بود که هدف آن برانگیختن ابتکار خصوصی بود که سبب رشد درآمد دهقانان شد. و داد گارگران صنعتی را درآورد. که این برنامه اقتصادی در ترکیب سریع آن با اصلاحات اجتماعی شکست خورد. که بزرگترین ناکامی آن پدید آمدن مناطق فقیر نشین بود.
اقتصاد مجارستان
از موفقیت های اقتصادی مجارستان به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
کشاورزی: حدود ۷۰ درصد از خاک مجارستان را زمینهای کشاورزی تشکیل داده اند. در این کشور رودخانه های پر آبی مانند دانوب و تیرا در خاک مجارستان جریان دارد. و جلگه دانوب از خاک سیاه تشکیل داده است و برای کشاورزی مستعد است. مجارستان پیشرفت های چشمگیری در زمینه کشاورزی داشته است. از محصولات عمده کشاورزی گندم، ذرت، جو، تخم آفتابگردان، برنج، میوه و سبزیجات است.
صنایع: پس از جنگ جهانی دوم و روی کار آمدن رژیم کمونیستی با الگو برداری از شوروی سابق توسعه صنعتی را بر پایه صنایع سنگین به سرعت پیمود. اما به دلیل جنگ های پی در پی در قرن ۱۹ و ابتدای قرن ۲۰ مجارستان همپای دیگر کشورهای اروپایی نتوانست در جهت صنعتی شدن گام بردارد. محصولات صنعتی کشور عبارت اند از: شیشه، دارو، واگن راه آهن، ماشین آلات کشاورزی، متورهای الکتریکی، اجناس آلومینیومی، کابل های فولادی و مواد شیمیای، ذوب آهن و فولاد.
اقتصاد مجارستان (صنعت دارو)
حمل و نقل و ارتباطات: در مجارستان راه آهن مهم ترین وسیله حمل و نقل می باشد. سپس راه شوسه و آسفالت دومین وسیله ارتباطی به شمار می آید. بوداپست از طریق خطوط هوایی با اکثر کشورهای جهان در ارتباط است. و نمایندگی اکثر کشورها را دارد. این کشور از طریق رودخانه دانوب به دریای سیاه و آبهای آزاد جهان دسترسی دارد.
قانون اساسی مجارستان در سال ۱۹۴۹ تدوین شد. جمهوری گارگران و دهقانان را تحت عنوان جمهوری مردم مجارستان به وجود آورد و در ۲۰ اوت این قانون به عموم مردم اعلام شد. انتخابات در این کشور بر اساس حق رای عمومی مستقیم، مساوی صورت می گرفته و می گیرد. یکی از مفاد قانون اساسی این است که جمهوری مجارستان آزادی فکری و عبادت را برای همه مردم خود تضمین می کند.
اعضای مجلس برای یک دوره ۴ ساله انتخاب می شوند.و کلیه شهروندانی که بالای ۱۸ سال سن دارند حق انتخاب اعضای مجلس ملی و انتخاب شدن به عنوان عضو مجلس برخوردارند. که دارای ۳۳۸ نماینده یا عضو دارد. مجلس قانون گذاری دارای ۳۵۲ نماینده است. که ریاست جمهوری توسط این مجلس انتخاب می گردد. اعضای مجلس ملی طبق قانون اساسی از مصونیت قضایی برخوردارند. که دستگیری یا تعقیب آنها بدون اجازه مجلس ملی مجاز نیست.
پارلمان مجارستان
تشکیلات دولت شامل رئیس جمهور نخست وزیر و دوازده وزارت خانه می باشد. مراجع قضایی و دادگستری مکلفند در برابرهر اقدامی علیه حیات جمهوری مردم مجارستان و یا حقوق تضمین شده اتباع کشور صورت می گیرد. اقدامات جزایی و تعقیبی معمول دارند.
در سال ۸۹۶ میلادی، قبایل قاجار به رهبری آرناپه ساکن حوزه کارپات(سرزمینی از لحاظ آب و مراتع غنی بود) را تماماً و به صورت وسیعی تصرف کردند و امروز به نام و مجارستان یا ترانسیلونیا خوانده می شود. چون حوزه کارپات از لحاظ جغرافیایی در مرکز اروپا واقع شده بود. که توسط بشر اولیه و بعدها توسط سلت ها و سپس رومی ها تحت تصرف درامد. پس از قرن چهارم فرمانروایی رومی ها در منطقه به پایان رسید.
هون ها به رهبری پادشاه آتیلا که آلمانی بود برای مدت کوتاهی در این سرزمین حکومت کرد. و به دنبال آن آوار ها که از نژاد هون ها بودند در این مکان مسلط شدند. در قرن دهم هفت قبیله مجار که باهم متحد بودند تحت رهبری پرنس آرپاد موسس اولین سلسله مجار قرار داشتند و قدرت را به فرزندش گیزا سپردند. گیزا در سال ۹۷۲ به عنوان یکی از سران قبایل مجار به ریاست اتحادیه این قبایل انتخاب شد.
تاریخ مجارستان (سن استفان بزرگ)
وی به اتفاق همسرش سارولت به دین مسیحیت گرویدند و پس از وی فرزندش استوان اول که در تاریخ مجارستان به سن استفان شهرت دارد در سال ۱۰۰۰ میلادی به عنوان نخستین پادشاه مجارستان تاجگذاری کرد. وی بعد از تحکیم حکومت خود مسئله مسیحی کردن مجارها را رسمیت بخشید و به تأسیس صومعه و ساختن کلیسا اقدام کرد.
سن استفان برای استقرار نظام پادشاهی و پی ریزی یک نظم اجتماعی پایدار کوشش های فراوان کرد. و مردم را مجبور کرد از عقاید جاهلانه قدیمی به سمت دین مسیحیت بگروند. وی پادشاهی جنگ جو بود. در جنگی که با باکنراد امپراطور ژرمن داشت وی را شکست داد و تا حوالی وین پیش رفت.
[telegram_contact text=”تماس تلگرامی با wisa.ir” bg_color=”#179cde” text_color=”#ffffff” only_mobile=”n” username=”answervisa” animation=”Buzz”]
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 18
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید
آژانس مسافرتی شمیران گشت، ارایه دهنده انواع خدمات مسافرتی گردشگری و جهانگردی