آژانس UNHCR یا کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل دفاتر متعددی در کشور ها از جمله ایران دارد. بنابراین افغان های ساکن ایران که قصد دارند به واسطه مشکلات سیاسی، مذهبی، عقیدتی و سایر مشکلات به کانادا پناهنده شوند، می توانند به دفتر کمیساریای عالی پناهندگان در تهران مراجعه کرده و این دفتر موظف است اقدامات لازم را برای مهاجرت افغانها به کانادا انجام دهند.
در صورت پذیرش شرایط مهاجران از سوی مسئولین در کشور کانادا، مجوز ورود آن ها به کشور صادر می شود. از آن جایی که سفارت کانادا در کشور افغانستان خدمات کنسولی به شهروندان ارائه نمی دهند، افغان ها ناچارند از طریق کشورهای همسایه برای مهاجرت به کانادا اقدام نمایند.
در اکتبر سال ۲۰۲۰، دولت کانادا اعلام کرد که ظرف ۳ سال آینده، ۲/۱ میلیون مهاجر جدید میپذیرد. مارکو مندیچینو، وزیر مهاجرت کانادا گفت دولت در نظر دارد برای کمک به بهبود اقتصاد آسیب دیده از شیوع کرونا و جبران کمبود نیروی کار، در سه سال آینده، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار مهاجر جدید وارد کند.
آقای مندیچنو در اوتاوا به خبرنگاران گفت که ۴۰۱ هزار مهاجر جدید در سال ۲۰۲۱ وارد خواهند شد و در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ هم به ترتیب ۴۱۱ هزار و ۴۲۱ هزار مهاجر دیگر پذیرفته خواهند شد، که مجموعاً یک میلیون ۲۳۳ هزار نفر میشود.
او گفت کشورش به نیروی کار نیاز دارد و مهاجران، جای خالی نیروی کار را پر خواهند کرد. مارکو مندیچنو گفت: “پیش از همهگیری کرونا، هدف دولت ما برای تقویت اقتصاد کشور با کمک مهاجران، یک برنامه بلندپروازانه بود، اما اکنون یک نیاز است”.
اما پناهنده شدن تنها راه رفتن به کانادا و زندگی کردن در این کشور توسعه یافته به حساب نمی آید. مردم افغانستان از راه های مختلفی می توانند به کانادا مهاجرت کنند. در ادامه برخی از این راه ها را معرفی کرده ایم:
به دلیل کمبود نیروی کار در کانادا این کشور در صدد گرفتن مهاجران زیادی در سال برآمده است. بنابراین هر ساله چندین هزار افغان از کشور خود یا کشورهای دیگر مانند ایران از راه های مختلف برای رفتن به کانادا اقدام می نمایند.
مهاجرت با کمک هر یک از این راه ها، شرایط، مدارک و ملزومات مخصوص به خود را می طلبد. به همین دلیل عزیزانی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند باید قبل از اقدام، درمورد راه مناسب برای خود تحقیق کرده و تصمیم بگیرند.
بیش از از ۱۰۰ برنامه در چندین دسته و زیر مجموعه برای مهاجرت افغانها به کانادا وجود دارد. هر برنامه، دسته و زیرمجموعه، الزامات منحصر به فرد خود را دارد که باید قبل از اینکه به فکر استفاده از آن باشید، آنها را برآورده کنید که در ادامه به بررسی آنها پرداخته ایم:
افغان های مقیم ایران می توانند برای مهاجرت به کانادا از طریق دریافت مجوز تحصیل برای این کشور، اقدامات لازم برای اخذ اقامت دائم کانادا را فراهم کنند. دانشجویانی که از طرف یک موسسه آموزشی مورد تایید اداره مهاجرت کانادا پذیرش گرفته اند، می توانند برای ویزای دانشجویی کانادا درخواست کنند تا برای برنامه ای که پذیرفته شده اند، به کانادا آمده و تحصیل کنند.
کانادا این امکان را برای دانشجویان بین المللی فراهم کرده است که در حین تحصیل و بعد از تحصیل کار کنند. علاوه بر این دولت فدرال مسیری را برای اقامت دائم کانادا در نظر گرفته است. بسیاری از برنامه های مهاجرتی استانی کانادا نیز به طور خاص دانشجویان بین المللی را هدف قرار می دهند.
هدف از برنامه Express Entry انتخاب کارگران و افراد متخصصی است که با تکیه بر مهارت ها و توانایی هایشان در جهت اقتصاد کانادا گام بر میدارند و به کارفرمایان کانادایی این امکان را میدهند تا بتوانند نیروی کار خود را از طریق افراد متخصص کاندید شده در اکسپرس انتری انتخاب نمایند. این برنامه شامل سه گروه است که شامل:
هر یک از این گروه ها دارای شرایطی است که متقاضی شرکت در آن ها، باید الزامات را فراهم سازد.
دولت فدرال کانادا برنامه ویژه ای برای افغان هایی که دارای ایده های خلاق و نوآورانه هستند را در نظر گرفته تا بتوانند اقامت دائم کانادا را اخذ کنند. همچنین متقاضیانی که در یکی از مشاغل فرهنگی، هنری و ورزشی مشغول به کار و فعالیت هستند، با اثبات توانایی های خود در این زمینه، می توانند اقامت دائم کانادا را بدست آورند.
افغان های مقیم ایران یا سایر کشورها میتوانند از طریق نهادهای ذیربط جهت پناهندگی به کشور کانادا معرفی شوند و در صورت قابل قبول بودن شرایط آنها، میتوانند به صورت دائم در خاک کانادا اقامت داشته باشند. از جمله این نهادها میتوان به کمیساریای عالی سازمان ملل اشاره کرد که برای حمایت از پناهندگان تاسیس شده است.
گروههایی نیز تحت عنوان گروههای خصوصی حامی پناهندگان وجود دارند که تحت شرایط خاصی به اسکان افغان ها در کشور کانادا کمک میکنند. به عنوان نمونه این گروهها در ابتدای ورود افغان ها به کشور کانادا خوراک، پوشاک، مسکن و… را در اختیار آن ها قرار میدهند، اما این گروه ها بعد از یک سال دیگر هیچ مسئولیتی در قبال پناهندگان ندارند و پناهندگان موظفاند برای خود یک منبع درآمد پیدا کنند.
بر اساس اعلام رسانههای خبری، کشور افغانستان جزو ۱۰ کشوری است که شهروندان آن بیشترین تقاضا برای اقامت و پناهندگی در کشور کانادا را دارند. سفارت کانادا در کشور افغانستان دایر است، اما عدم ارائه خدمات کنسولی در این سفارت، موجب شده که افغان ها برای مهاجرت به کشور کانادا، از طریق سفارت کانادا در کشورهای همسایه اقدام کنند.
افراد بالای ۱۸ سال مقیم یا شهروند کانادا می توانند اشخاص واجد شرایط را تحت کلاس خانواده برای رفتن به کانادا حمایت کنند و پیرو آن، آنها هم جهت اقامت دائم، اقدام کنند. همچنین، افراد مقیم و یا شهروند کانادا میتوانند همسر یا شریک زندگی خود را به کانادا بیاورند و آنها اقامت دائم کانادا را دریافت کنند.
دولت های فدرال و استانی و استان کبک، تعدادی از برنامه های مهاجرت سرمایه گذاران و کارآفرینان تجاری را که فرصت های بسیار خوبی را برای دریافت وضعیت اقامت دائم کانادا فراهم می کنند، را اجرا می کنند. این برنامه شامل برنامه های کارآفرینی استانی و برنامه سرمایه گذاری استان کبک است.
برنامه های مهاجرتی استانی کانادا (PNP) در میان متقاضیان مهاجرت به کانادا از افغانستان بسیار محبوب هستند. بر اساس برنامه های PNP، دولت های استانی و سرزمینی کانادا قادر به تعیین افراد برای اقامت در استان یا قلمرو به عنوان اقامت دائم برای تأمین نیازهای اقتصادی آنها هستند.
برای مهاجرت افغانها به کانادا در چارچوب یک برنامه نامزد استانی، متقاضی ابتدا باید درخواست گواهی نامزدی استان را به دولت استانی که قصد دارد به آن مهاجرت کند را، ارائه دهد.
داوطلبانی که در سیستم Express Entry فدرال پروفایلی تشکیل داده اند و همچنین تاییدیه استان مورد نظر را دریافت کرده اند، ۶۰۰ امتیاز اضافی نسبت به متقاضیان دیگر دریافت می کنند. در استخر Express Entry فدرال ۶۰۰ امتیاز اضافی در واقع تضمین می کند که داوطلب دعوت نامه درخواست اقامت دائم کانادا را دریافت می کند.
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 3.3 / 5. تعداد آرا: 24
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید
1 Comment
یک چالش جدید تجربه جدید زندگی در اینجا دگه بدرد نمیخورد