فهرست مطالب
نیوزلند متشکل از دو جزیره بزرگ است. جغرافیای نیوزلند به سبب اینکه در سرزمین دور افتاده است طبیعتی بکر و دست نخورده دارد. فرهنگ نیوزلند همان فرهنگ رایج کشورهای غربی است. اقتصاد نیوزلند بر پایه کشاورزی و دامپروری است. ودر انتها هم تاریخ نیوزلند را بررسی می کنیم.
آژانس شمیران گشت در حال حاضر ارائه خدمات درباره کشور نیوزلند ندارد لطفا تماس نگیرید
نیوزلند
اگر قصد سفر به نیوزلند را دارید و میخواهید ویزای نیوزلند را دریافت کنید لازم است به سایت ما wisa.ir مراجعه کنید و فرم ویزای نیوزلند را تکمیل نمایید تا در اسرع وقت به اوامر شما رسیدگی شود.
نیوزلند در جنوب غربی اقیانوس آرام و در نیم کره جنوبی واقع شده است. که شامل دو جزیره اصلی و چند جزیره کوچک بوده که در حدود ۲۶۸۱۱۲ کیلومتر مربع مساحت دارد. که وسعت آن تقریباً با ژاپن یکی است. این کشور در ۱۷۵۰ کیلومتری جنوب شرقی استرالیا واقع است که شاید بتوان گفت دور افتاده ترین کشور پیشرفته در جهان است.
جغرافیای نیوزلند
این کشور دارای ۱۶۰۰ کیلومتر درازا، و در پهن ترین قسمت ۴۵۰ کیلومتر عرض دارد. نیوزلند از شمال، شرق و جنوب به اقیانوس آرام جنوبی و از غرب به دریای تاسمان محدود است. زلاندنو از جزیره شمالی(از جمله جزیره های گریت بایر و بخش و ایهک)، جزیره های نزدیک به جزیره شمالی، جزیره های نزدیک به جزیره جنوبی، جزیره استورات، جزیره های چاتام، جزیره های برونی تشکیل شده است.
سرزمین های برونی که در حوزه صلاحیت قرار دارند عبارت اند از: توکلا که شامل سه جزیره اتافو، نوکونونو، فاکاوفو است. دولت سالانه کمک مالی به این جزیره ها می کند. سرزمین راس دیپندنسی در سال ۱۹۲۳ زیر نظر زلاندنو قرار گرفت. جزیره های کوک در سال ۱۹۰۱ ضمیمه نیوزلند شدند ولی در سال ۱۹۶۵ جزیره های کوک به صورت سرزمینی خود گردان و در چارچوب اتحاد آزاد با زلاندنو درآمدند.
جغرافیای نیوزلند (مناطق کوهستانی)
این کشور بر روی کمربند آتش فشانی اقیانوس آرام قرار دارد. که بعضی اوقات دچار زمین لرزه می شود. نیوزلند بسیار کوهستانی بوده و تنها یک چهارم سرزمین آن کمتر از ۲۰۰ متر ارتفاع دارد. در جزیره شمالی رشته کوه ها از جنوب آن به غرب کشیده شده است. رشته کوه های آلپ جنوبی هم تقریباً سراسر جزیره جنوبی مشاهده می شود. کوه کوک به ارتفاع ۳۷۶۴ متر بلند ترین نقطه کشور است.
آب و هوای این کشور معتدل و مرطوب است و میانگین دما ۱۲ درجه سانتی گراد می باشد. البته در جزیره های دور افتاده شمال کشور آب و هوای نیمه استوایی دارد. در بخش شمالی کشور میانگین دما بالاتر بوده و در بخش پایینی (جنوبی ترین) دارای زمستان هایی سرد است. ولی در کل به دلیل مجاورت این کشور با دریا و اقیانوس دارای زمستان هایی معتدل است.
میانگین بارندگی سالانه در نقاط مختلف آن ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیمتر در سال متغیر است. درشهرهای بزرگ و مهم نیوزیلند بادهای شدیدی می وزد پایتخت کشور شهر ولینگتون بادگیرترین پایتخت دنیامی باشد که مردم به آن لقب شهر باد داده اند.
جغرافیای نیوزلند (شهر اوکلند)
جغرافیای نیوزلند (شهر ولینگتون)
اوکلند بزرگترین و پر جمعیت ترین شهر نیوزلند می باشد. ولینگتون دومین شهر بزرگ و پایتخت این کشور که شهر ساحلی بسیار زیبایی است. که در منتها الیه جنوب جزیره شمالی در کنار تنگه کوک قرار گرفته است. سومین شهر بزرگ نیوزلند شهر کریستچرچ، که پر از باغ و پارک های دیدنی است. هامیلتون چهارمین شهر مهم می باشد که همه ساله از سراسر کشور برای شرکت در جشنواره بالن سواری شرکت می کنند.
جمعیت: بر طبق آخرین آمار منتشر شده جمعیت آن ۴/۶۹۰ میلیون نفر می باشد. که عمده جمعیت کنونی کشور ناشی از مهاجرت اروپائیان است.
نژاد: بومیان زلاندنو ماوری ها هستند که در قرن ۸ میلادی در این کشور ساکن شدند. ماوی ها از نژاد پولونزیایی هستند. مهاجرت اروپاییان از قرن ۱۷ میلادی به این کشور شروع شد.
زبان: زبان رسمی زلاندنو انگلیسی است که از همان الفبای انگلیسی بهره گرفته می شود. ولی ماوری ها به زبان بومی خود صحبت می کنند. و برای نوشتن این زبان الفبای لاتین به کار گرفته می شود.
دین: مذهب و دین در این کشور آزاد بوده و هیچیک از فرقه های دینی و مذهبی از کمک رسمی دولت برخوردار نیستند. در این سرزمین پیروان کلیسای انگلین بیشتر هستند.
مردم کشور زلاندنو حدود ۱۲ درصد آن ماوری هستند و پنج درصد آنها از تیره های مختلف می باشند بنابراین اکثریت جمعیت را نژاد های اروپایی تشکیل داده است و در نتیجه روال زندگی اجتماعی مانند زندگی غربی ها جا افتاده است اقلیت ها مانند ماوری ها جذب فرهنگ غربی شده اند. برای مثال بسیاری از آنها باورهای نیاکان خود را رها کردند و با اروپایی تبار پیوند نسبی ایجاد کرده اند.
فرهنگ نیوزلند
ساختار و چگونگی جامعه ماوری نیز پیوسته رو به دگرگونی پیش رفته است. اکنون بسیاری از آنها شهر نشین شده اند و یک هدف یگانه دارند و می خواهند سبک زندگی ماوری و ارزش های آن را در شرایط امروزی شهرنشینی خود حفظ کنند. و دوست دارند همراه با توسعه اقتصادی فرهنگ ماوری را بازیابی و پرورش دهند
بهداشت و خدمات اجتماعی در اختیار دولت مرکزی و مقام های محلی و بخش خصوصی می باشد. درمان در بیمارستان های دولتی رایگان است. اما در نتیجه محدودیت های مالی و اقتصادی کنونی در مان دیگر ۱۰۰ درصد رایگان نبوده و برای بیمار هزینه هایی در بر دارد. وزرات بهداشت با تولید و عرضه مواد مخدر به شدت برخورد می کند که عرضه مود مخدر جرم حساب می شود و مجازات دارد.
یکی از ویژگی های مشترک مردم نیوزلند این است که بسیار مدرن و تحصیل کرده هستند و دوست دارند در مورد مسائل روز دنیا باهم بحث کنند. همان طور که گفتیم اولین ساکنان این کشور ماوری ها بودند. امروزه فرهنگ ماوری جز هویت ملی نیوزلند است.
فرهنگ نیوزلند (آداب و رسوم بومیان)
بسیاری از مردم این کشور اوقات خود را د بیرون از منزل سپری می کنند. و عاشق پیاده روی، کوهنوردی و قایقرانی هستند. و عده زیادی از سواحل زیبای آن لذت می برند. ورزشکاران این کشور در رشته های قایقرانی همیشه پیشرو بوده اند و مدال های زیادی در المپیک و مسابقات جهانی کسب کرده اند
اقتصاد نیوزلند هنوز هم به طور عمده بر پایه دامپروی و کشاورزی استوار بوده و صادرات اساسی این کشور فراورده های دامی از قبیل پشم، گوشت، پنیر و کره است. ماهیگیری و جهانگردی نیز نقش مهمی در اقتصاد زلاندنو دارند.
در کل اقتصاد روند رضایت بخشی برای مردم دارد و پایه اقتصاد آن به کشور های غربی شباهت زیادی دارد. البته اقتصاد نیوزلند اقتصادی کوچک است که صنعت در آن نقش کمتری دارد و صنعت های موجود در آن بیشتر در زمینه فرآوری خوراکیها، فرآورده های چوبی و کاغذی و پارچه بافی در حال فعالیت هستند.
اقتصاد نیوزلند
اقتصاد این کشور بر پایه اقتصاد بازار آزاد قرار داشته که تنها دولت در برخی از زمینه ها برای تعدیل اقتصادی و بهبود رفاهی دست به قانون گذاری و سیاست گزاری می زند. سیاست های خارجی این کشور بر پایه سیاست بازرگانی و یافتن بازار برای مازاد فرآورده های کشاورزی و دامی خود در سطح جهان با نگرش تأکید افزونتر بر سطح منطقه بویژه بر حوزه اقیانوس آرام و جنوب شرقی آسیا استوار است.
کشاورزی و دامپروی و صنعت های فرآوری مواد آنها نقش مهمی در اقتصاد این کشور بازی می کند. تمرکز سنتی بر فرآورده های دامی تا اندازه ای ناشی از تقاضا برای این فرآورده ها در بازار بزرگ انگلستان است و نیز به دلیل وضعیت مساعد آب و هوایی این سرزمین بوده است.
با اینکه در سال های اخیر اقداماتی در زمینه تنوع اقتصادی در بخش ماشین آلات و بخش خدمات صورت گرفته است. ولی بخش کشاورزی و دامپروری همچنان از اهمیت اساسی در بازرگانی خارجی برخوردار است. کارهایی که در بخش کشاورزی و دامپروری با توجه به استاندارهای جهانی بسیار بالا می باشد. ادغام کشتزارهای کوچک و تشکیل کشتزارهای بزرگ همراه با درجه بالایی از مکانیزه کردن کارهای کشاورزی عامل مهمی در حفظ و اهمیت کارآمدی کشاورزی داشته اند.
اقتصاد نیوزلند (دامپروری)
جو، ذرت و لوبیا و سیب زمینی از اهمیت برخوردارند و کلاً مصرف داخلی دارند دانه های روغنی برای صادرات کشت می شوند. همچنین این کشور سیب، گلابی و کیوی نیز صادر می کند. نیوزلند تاکستان های فراوانی دارد که در صنعت شراب سازی به کار می روند.
در کل بیشتر زمین های کشاورزی زلاندنو به چراگاه ها اختصاص یافته است این کار به منظور تولید گوشت، پشم و فرآورده های لبنی صورت گرفته است. دامپروری ها بیشتر به پرورش گوسفند تأکید داردن ولی گاو و گوزن در سال های اخیر در مقیاس گسترده پروش داده می شوند.
هم اکنون صنعت جنگل داری سالانه حدود ۱۰ میلیون متر مکعب چوب های گوناگون تولید می کند که در این زمینه ۷ درصد از صادرات کشور را شامل می شود. در حال حاضر جنگل های مصنوعی این کشور۹۴ درصد کل چوبهای تولید را تأمین می کند و ۶ درصد بقیه از جنگل های طبیعی بدست می آید. تولید خمیر کاغذ طی ۱۰ سال به میزان ۴ درصد رشد داشته است.
دور تا دور این کشور را آب فراگرفته است. و باتوجه به کرانه های طولانی آن دارای ماهی های گوناگونی می باشد که برخی از انواع آنها اهمیت و ارزش بازرگانی فراوانی دارند. از سال ۱۹۸۰ به بعد کشت و پرورش صدف و کنسرو مارماهی رو به توسعه نهاد که در بازارهای داخلی و خارجی به فروش می رسند.
اقتصاد نیوزلند (صنعت چوب)
مهم ترین معادن فلزی زلاندنو عبارت اند از آهن، طلا، مس، سرب، روی، نقره، منگنز و اورانیم است. این کشور دارای ذخیره های زیرزمینی زغال سنگی مهمی در جزیره های شملی و جنوبی است. ولی استخراج آن به صرفه نمی باشد. معدن تیتانو مگنیتیک سنگ آهن در کنارهای غربی جزیره شمالی فراوان یافت می شود. هم چنین در این کشور حوزه های گازی و نفتی وجود دارد مهم ترین آنها حوزه ماوی است.
کارخانه های فولاد در این کشور گسترده نیستند و فقط نیاز های داخلی را می توانند تأمین کنند. تولیدات صنایع آلومینیوم زلاندنو به ژاپن و دیگر کشورهای آسیایی صادر می شود. صنعت خودرو سازی در سال ۱۹۳۹ شروع به فعالیت کرد. صنایع الکتریکی آن بیشتر در کشاورزی، پزشکی و علوم کاربرد دارد.
مهمترین جازبه های گردشگری این کشور عبارت اند از: کوه های بلند، دریاچه ها، چشمه سارهای آب گرم، سواحل زیبا و ماهیگیری تفریحی. وزارت جهانگردی و تبلیغ زلاندنو امور توریستس این کشور را اداره و رهبری می کند.
تشکیلات حکومتی نیوزلند تقریبا از الگوی بریتانیا پیروی کرده و هنوز هم مانند بریتانیا دارای قانون اساسی نوشته نمی باشد. زلاندنو مستعمره پیشین بریتانیا است که وفاداری خود را نسبت به ملکه انگلیس حفظ کرده و فرماندار کل، نماینده وی د راین کشور به حساب می آید. ولی اساساً فرماندار کل دارای مقامی تشریفاتی است. فرماندار کل به پیشنهاد نخست وزیر و تأیید مقام سلطنت بریتانیا به مدت ۵ سال برگزیده می شود.
پارلمان نیوزلند
هر حزبی که اکثریت آرا در انتخابات را بدست آورد می تواند کابینه دولت را تشکیل دهد. رهبر حزبی که پیروزی را به دست آورده کابینه خود را تشکیل داده و پس از معرفی آنها به فرماندار کل آغاز به فالیت می کنند. وزیران در برابر مجلس مسئول شناخته می شوند.
پارلمان زلاندنو از یک مجلس به نام مجلس نمایندگان تشکیل یافته و اعضای آن به مدت ۳ سال با رأی مستقیم شهروندان بالای ۱۸ سال انتخاب می شوند. سه نوع لایحه به مجلس ارائه می شود. لایحه ای کابینه دولت، لایحه های محلی و لایحه خصوصی. هر لایحه پس از تصویب برای فرماندار کل فرستاده می شود و با امضای فرماندار کل، لایحه به صورت قانون در می آید.
نیوزلند که ماوری ها آنرا Aotearoa (سرزمین ابر سپیدکلان) می نامند در تاریخ نیوزلند آمده است حدود ۱۲۰۰ سال پیش پولونزی ها، ماوری های کنونی آن را کشف کردند و در آن ساکن شدند و در قرن ۱۲ میلادی به سراسر این سرزمین راه یافتند. برآورد می شود در اواخر قرن ۱۸ میلادی شمار ماوری ها به بیش از یکصد هزار نفر رسید. که در چند قبیله سازمان یافته بودند. این قبیله ها درگیری هایی باهم داشتند.
نخستین تماس اروپائیان با این سرزمین در سال ۱۶۴۲ میلادی توسط ایل تاسمان هلندی صورت گرفت. جمیز کوک انگلیسی بعد از گذشت ۱۲۵ سال از ورود تاسمان به این سرزمین آمد و ۲ جزیره آن را دور زد. پس از آنکه مستعمره مجازاتگاهی بریتانیا در سال ۱۷۸۸ در ویلز جنوبی نو در استرالیا تأسیس شد. زلاندنو به صورت یک شاخه اقتصادی از آن مستعمره درآمد، و شکار نهنگ و خوک آبی، کشت غلات و پنبه، دامپروری و چوب بری رواج یافت.
تاریخ نیوزلند
در سال ۱۸۱۴ میلادی نخستین کلیسا در این کشور تأسیس شد. سلطه و استعمار بریتانیا بتدریج بر این کشور حاکم شد. در ۱۴ ژانویه ۱۸۴۰ فرماندار ویلز جنوبی مدعی حاکمیت بر زلاندنو شد و در همان سال معاون وی همراه با یک گروه رسمی، یک پیمان نامه بین آنها و رؤسای قبایل به امضا رسید که هنوز صحت آن مورد تردید است.
بر طبق این پیمان نامه رؤسای زلاندنو همه حقوق و مالکیت این سرزمین را به ملکه ویکتوریا واگذار کرده، البته نسبت به حق مالکیت رؤسا بر زمینها، جنگلها و ماهیگیری اطمینان داده شده بود. در سال ۱۸۴۱ زلاندنو رسماً به صورت مستعمره بریتانیا درآمد. و پایتخت آن را آکلند تعیین کردند که بعدا به ولینگتون انتقال یافت.
بر پایه قانون اساسی بریتانیایی زلاندنو در سال ۱۸۵۲ یک دولت مرکزی زیر نظر بریتانیا تشکیل شد. که شامل یک فرماندار و دو مجلس انتخابی بوده و این سرزمین به ۶ استان تقسیم شد که هر استان یک استاندار و یک شورای ایالتی داشت.
آژانس مسافرتی شمیران گشت
تلفن تماس: ۲۶۲۰۶۳۵۷ ۲۶۲۰۶۴۷۹
آدرس آژانس : در گوگل بنویسید آژانس شمیران گشت
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 2.5 / 5. تعداد آرا: 11
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید
آژانس مسافرتی شمیران گشت، ارایه دهنده انواع خدمات مسافرتی گردشگری و جهانگردی