انواع ویزای ترکیه
کشور ترکیه چند نوع ویزا برای ورود بیگانگان در نظر گرفته است. انواع مختلف ویزای ترکیه برای گردشگران و متقاضیان اخذ اقامت ترکیه وجود دارد که به دو دسته ویزای یکبار ورود یا ویزای سینگل ترکیه و ویزای چند بار ورود یا ویزای مالتیپل ترکیه تقسیم بندی می شوند. دارندگان ویزای کوتاه مدت یا توریستی نمی توانند بیش از 90 روز در هر 180 روز در کشور ترکیه حضور داشته باشند. گرفتن ویزای ترکیه از وبسایت در نظر گرفته شده توسط دولت این کشور برای متقاضیان امکان پذیر است. انواع ویزای ترکیه شامل:
ویزای توریستی، ویزای تجاری و نمایشگاهی، ویزای دیدار با خانواده و ویزای دیدار دوستان و اقوام، ویزای فرهنگی و ورزشی، ویزای شرکت در کنفرانس، ویزای کوتاه مدت تحصیلی و کارآموزی، ویزای ترانزیت ترکیه جزو ویزای کوتاه مدت ترکیه محسوب می شوند.
ویزای بلند مدت ترکیه برای اقامت بیش از 90 روز در ترکیه می بایست اخذ شود. به عنوتن مثال، دانشجویان یا کارگران خارجی برای زندگی و تحصیل و کار در کشور ترکیه به مدت بیشتر از 90 روز می بایست کارت اقامت ترکیه را دریافت کرده باشند.
ویزای کار ترکیه، ویزای تحصیلی ترکیه، ویزای سرمایه گذاری در ترکیه از انواع ویزای اقامت بلند مدت ترکیه محسوب می گردند.
چند سالی بود که شهروندان ایرانی با استفاده از شرایطی که کشور ترکیه برای شهروندان خارجی فراهم کرده بود، اقامت یک ساله توریستی ترکیه را اخذ نموده و تا چندین سال نیز آن را تمدید می نمودند. درست است که با اقامت توریستی ترکیه اجازه کار ندارید، ولی با وجود امکان کار سیاه یا کار غیر قانونی در کشور ترکیه با حقوق و دریافتی کمتر از حالت عادی ایرانیان و شهروندان سایر کشورها می توانستند از پس هزینه های زندگی در ترکیه برآیند و در نتیجه اقامت موقت یک ساله توریستی خود را تمدید می نمودند. نحوه درخواست اقامت یکساله توریستی ترکیه نیز به این طریق بود که فرد ابتدا بصورت توریستی به کشور ترکیه مراجعه می نمود و سپس 90 روز فرصت دارد تا در کشور ترکیه خانه ای را اجازه نماید و با در دست داشتن اجاره نامه ثبت شده و مدارک شناسایی خود به اداره اقامت ترکیه مراجعه نموده و پس از طی مراحلی موفق به دریافت اجازه اقامت موقت ترکیه شده و بعد از گذشت کمتر از یک ماه کارت اقامت یک ساله ترکیه را دریافت نماید.
اما این نوع اقامت اخیراً توسط دولت ترکیه محدود شده و دیگر قابل تمدید نمی باشد و بعد از گذشت یک سال از اقامت در کشور ترکیه دارنده اقامت می بایست خاک ترکیه را به مقصد کشور خود ترک نماید و یا ویزای خود را به ویزای کاری و یا سرمایه گذاری و تحصیلی تبدیل نماید.
خوشبختانه کشور ترکیه بنا به توافقات دو جانبه برای ورود ایرانیان بصورت موقت به این کشور لغو روادید تا 90 روز را در نظر گرفته است و در نتیجه برای ورود توریستی به کشور ترکیه نیازی به گرفتن ویزای توریستی ترکیه برای ایرانی ها نمی باشد. ولی برای گرفتن اقامت ترکیه چند راه برای ایرانیان وجود دارد.
اقامت یکساله توریستی ترکیه، اقامت ترکیه از طریق تحصیل، اقامت ترکیه از طریق کار و اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری.
در این میان می توان دریافت اقامت دائم و پاسپورت ترکیه از طریق خرید ملک را محبوب ترین روش اخذ اقامت ترکیه برای ایرانیان دانست. کشور ترکیه به منظور جذب سرمایه و همچنین جذب مهاجر خارجی و در نتیجه فراهم کردن هرچه بیشتر شرایط پیوستن به اتحادیه اروپا شرایطی را فراهم کرده بود که افراد خارجی بتوانند با خرید خانه به مبلغ حداقل 250 هزار دلار اقامت دائم و پاسپورت کشور ترکیه را اخذ نمایند.
اما اخیراً مبلغ خرید ملک در ترکیه به منظور اخذ اقامت به 400 هزار دلار افزایش پیدا کرده است و در نتیجه با یک مقایسه مختصر می توان این گونه برداشت نمود که اخذ اقامت کشورهایی مانند پرتغال و یونان که عضو اتحادیه اروپا و حوزه شینگن می باشند بسیار منطقی تر از اخذ اقامت ترکیه با خرید ملک می باشد.
امیدواریم از مطالعه این مقاله بهره کافی را برده باشید. اگر چنانچه در زمینه ویزای کشور ترکیه سوالی در ذهن شما باقی مانده است کافی است آن را از طریق قسمت دیدگاه ها در انتهای این صفحه با ما در میان بگذارید.
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید