فهرست مطالب
افرادی که اخبار مربوط به مهاجرت و اخذ اقامت کشور خارجی را دنبال می کنند، بدون شک کلمه پاسپورت زیاد به گوششان خورده است. اما پاسپورت چیست؟ چه تفاوتی بین ویزا و پاسپورت وجود دارد؟ آیا به همه افرادی که به خارج از کشور محل تولدشان مهاجرت کرده اند پاسپورت تعلق می گیرد؟ فرق شهروند با مقیم یک کشور چیست؟ پاسخ تمامی این سوالات را در این مقاله به شما خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
اکثر افرادی که بنا به دلالیل مختلف قصد سفر به کشور دیگری جز کشور محل سکونتشان را دارند، نیاز به پاسپورت خواهند داشت. در واقع مهر ویزای خروج از کشور و ورود به کشور دیگر روی برگه پاسپورت متقاضی زده می شود. اما خیلی از افراد هنوز فرق بین پاسپورت و ویزا را نمی دانند.
پاسپورت یا گذرنامه، یک سند هویتی رسمی صادر شده توسط کشوری است که شهروندی آن را داشته و تابع قوانین آن محسوب می شوید. شما برای خروج از کشورتان و سفر به کشور دیگر نیاز به داشتن پاسپورت که همان کارت هویت بین المللی شماست خواهید داشت. این پاسپورت می بایست برای خروج از کشور حتماً دارای اعتبار باشد. پاسپورت شما شامل اطلاعات هویتی شما مثل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، تاریخ صدور و انقضای پاسپورت و همچنین عکس شما می باشد. این سند هویتی همچنین دارای تعدادی صفحه خالی برای زدن استامپ یا مهر ویزای کشوری که قصد سفر به آن را دارید می باشد.
اغلب پاسپورت های مدرن پاسپورت بیومتریک هستند، به این معنی که دارای تراشه ای جایگذاری شده در برگه گذرنامه شماست که با هدف شناسایی سریع دارنده پاسپورت توسط مقامات مربوطه در کشور ثالث در آن گنجانده شده است. اما پاسپورت ها چگونه از هم شناخته می شوند؟ حتماً درک می کنید که تنها داشتن عکس و مشخصات فردی متقاضی نمی تواند دلیل محکمی بر واقعی و جعلی نبودن پاسپورت باشد.
لذا کشورها برای هر فرد دارنده پاسپورت شماره ای را تحت عنوان شماره پاسپورت تعبیه کرده اند که در نوع خود منحصر به فرد و ضد جعل می باشد، چرا که به راحتی و با یک کلیک قابلیت تشخصیش واقعی یا جعلی بودن آن از طریق مطابقت با بانک اطلاعات پلیس بین الملل وجود دارد. اگر شما تابحال بلیط پرواز خارج از کشور تهیه نموده باشید، دیده اید که روی بلیط شما شماره پاسپورتتان نیز درج گردیده است.
رایج ترین نوع پاسپورتی که همگی ما آن را می شناسیم، همان پاسپورتی است که برای شهروندان عادی هر کشور صادر می شود و به Ordinary Passport یا پاسپورت عادی شهرت دارد. اما پاسپورت انواع دیگری دارد که شامل پاسپورت دیپلماتیک یا گذرنامه سیاسی و پاسپورت دولتی یا گذرنامه خدمت که ویژه کارکنان دولت برای سفر به قصد انجام مامویت است می باشند.
تا اینحای این مقاله مفهوم پاسپورت یا گذرنامه را درک نمودیم. اما ویزا چیست؟ فرق ویزا با پاسپورت در چیست و کدام یک مهم تر هستند؟ ویزا سند صادر شده توسط یک کشور خارجی است که به معنای موافقت با صدور اجازه ورود شما به آن کشور توسط مقامات آن کشور است. با داشتن استیکر یا مهر ویزا شما می توانید به کشور مورد نظرتان سفر نموده و تا مدت زمانی معینی که به آن مدت اعتبار ویزا می گویند در آن کشور ساکن باشید. مدت اعتبار یک ویزا بستگی مستقیمی به نوع آن دارد و از یک روز تا چند سال متغیر است. اما به طور کلی چند نوع ویزا داریم؟ انواع ویزاهای رایج شامل: ویزای توریستی، ویزای تجاری، ویزای ترانزیتی، ویزای کار، ویزای تحصیلی و ویزای اقامتی می باشند. شرح کامل هر ویزا را می توانید در مقاله زیر به تفضیل مشاهده کنید:
بسته به مقصد و هدف شما از سفر، مراحل مختلفی برای اخذ ویزا وجود دارد که شامل تکمیل و ارسال فرم درخواست سفارت، طی کردن مراحل اخذ ویزا، پرداخت هزینه ویزا و در نهایت دریافت نظر نهایی سفارت برای تایید و یا ریجکت درخواست ویزای شما می باشد. در این میان بسیاری از کشورهای جهان فرآیند اعطای ویزای ورود به کشورشان را آنلاین کرده اند و در نتیجه شما برای گرفتن ویزا نیازی به مراجعه حضوری به سفارت کشور مورد نظرتان برای سفر ندارید و بخش عمده خدمات اخذ ویزا به صورت آنلاین صورت خواهد پذیرفت. شما اگر بخواهید پاسپورت کشور دیگری را اخذ نمایید. ابتدا نیاز است ویزای بلند مدت آن کشور را به مدت چند سال تمدید کرده باشید تا به همراه گذراندن و داشتن شرایط خاص دیگر، شامل حال درخواست پاسپورت آن کشور شده و شهروند آن کشور محسوب شوید. خب با این توصیفات، فرق بین ویزا و پاسپورت در چیست؟
عمده تفاوت بین ویزا و پاسپورت در این است که پاسپورت توسط دولت متبوع کشور مادری شما صادر شده و به شما اجازه ورود و خروج نامحدود به کشور متبوعتان را می دهد. البته منظور ماز از کشور مادری کشوری نیست که صرفاً در آن متولد شده باشید، چرا که به عنوان مثال اگر شما از یک پدر خارجی و مادر ایرانی که هیچ کدام دارای پاسپورت انگلستان نیستند متولد شده باشید واجد شرایط دریافت پاسپورت انگلستان نیستید چرا که انگلستان تابع قوانین خون است و تنها به افرادی که یکی از والدینشان شهروند انگلستان بوده و دارای پاسپورت انگلیس باشند تابعیت اعطا می نماید.
در طرف مقابل، ویزا سند معتبری است که توسط مقالات کشوری که قصد سفر به آن را دارید صادر می شود و عمدتاً دارای اعتبار مشخص و از پیش تعیین شده ای می باشد و شما پس از اتمام اعتبار آن می بایست خاک آن کشور را ترک نمایید و دیگر اجازه حضور در آن کشور را تا زمان اخذ ویزای مجدد آن کشور ندارید، در صورتی که با داشتن پاسپورت کسی نمی تواند شما را از آن کشور بیرون کند چرا که پاسپورت دارای اعبتار محدود نیست و به معنای داشتن حقوق شهروندی برای فرد دارنده آن است.
به نکته خوبی اشاره کردیم. به عنوان مثال و در مورد کشور فرانسه، یک فرد ایرانی دارنده پاسپورت فرانسه دارای تمامی حقوق شهروندی یک فرد دارای تابعیت فرانسه است و حتی از حق رای نیز برخوردار است. همچنین فرد دارنده پاسپورت امکان انتقال تابعیت کشور فرانسه به فرزندان خود را نیز خواهد داشت. همچنین پاسپورت به راحتی قابلیت لغو شدن را ندارد و مراحل خاص و سختی باید برای لغو تابعیت یک فرد طی شود و لذا به راحتی به هر شخص خارجی که مدت معینی را در آن کشور زندگی و کار کرده و مالیات پرداخت کرده باشد پاسپورت و تابعیت اعطا نمی شود. حق و حقوقی که به دارنده ویزای یک کشور که مقیم آن کشور محسوب می شود حتی اگر چندین سال ساکن آن کشور بوده باشد داده نمی شود.
دیگر فرق بین پاسپورت و ویزا این است که شما می بایست در ابتدا ویزا داشته باشید و بعد درخواست پاسپورت بدهید و نه برعکس آن. نکته مهم در زمینه پاسپورت و ویزا این است که شما نمی باست پس از گرفتن ویزا و پاسپورت مشخصات هویتی خودتان را تغییر دهید و در غیر این صورت می بایست مجدداً برای گرفتن ویزا و پاسپورت اقدام نمایید و مراحل نسبتاً طولانی و دشواری را طی کنید.
نکته مهم دیگر در زمینه پاسپورت این است که شما با داشتن گذرنامه یک کشور دیگر نیازی به داشتن ویزا برای ورود به آن نخواهید داشت.
نکته
شهروند هر کشوری این امکان را دارد که به تعدادی از کشورها بدون نیاز به داشتن ویزا و تنها با نشان دادن پاسپورت کشور خود سفر نماید. این امکان از طریق عقد معاهده دوستانه بین کشور شما و کشور ثالث امکان پذیر است. به عنوان مثال با داشتن پاسپورت ایرانی می توان به مدت محدودی بدون نیاز به داشتن ویزا به کشورهایی مانند ترکیه، ارمنستان و آذربایجان سفر نمود.
امیدواریم از مطالعه این مقاله که پاسپورت چیست؟ نام داشت بهره کافی را برده باشید. در این مقاله سعی کردیم تا به بیان ساده کلیه تفاوت های بین پاسپورت و ویزا را برای هر تشخصی هر چه راحت تر بین این دو بیان نماییم. مطالب این مقاله از این منبع معتبر خارجی ترجمه و منتشر شده است.
چنانچه پس از مطالعه مقاله اقامت فرانسه از طریق خود حمایتی کماکان سوال یا ابهامی دارید می توانید با کلیک روی شماره های زیر با موسسه شمیران گشت تماس حاصل نموده و یا سوال خود را در قسمت دیدگاه ها در انتهای مقاله مطرح نمایید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به آن پاسخ دهند.
شمیران گشت مجری تخصصی اخذ ویزای کشورهای اروپایی و کانادا
با ما تماس بگیرید ، مشاوره رایگان: ۰۲۱۲۶۲۰۶۳۵۷ – ۰۲۱۲۶۲۰۶۴۷۹
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 4
تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید
آژانس مسافرتی شمیران گشت، ارایه دهنده انواع خدمات مسافرتی گردشگری و جهانگردی